Moderna'dan da Afrika için bir atak geldi - Haber 1Haber 1

Moderna’dan da Afrika için bir atak geldi

Moderna’dan da Afrika için bir atak geldi

26 Ekim 2021 - 18:21

ABONE OL

ABD ilaç şirketi Moderna, Afrika Birliği üyesi ülkelere 110 milyon doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı satmak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

NEW YORK (AA) – Şirket tarafından yapılan açıklamada, ilgili ülkelere 15 milyon dozun bu yıl sonuna, 35 milyon dozun 2022 Mart bitimine ve geri kalan 60 milyon dozun da 2022 sonuna kadar gönderileceği belirtildi.

Moderna CEO’su Stephane Bance, “Kovid-19 aşılarına erişimin dünyanın birçok yerinde hala zor olduğunun farkındayız ve dünya çapında mümkün olduğunca çok insanı korumaya yardımcı olmaya kararlıyız.” ifadesini kullandı.

Şirketin, 2023’te Afrika’da aşı dozlarını şişeleme planları olduğu ve kıtada bir mRNA aşısı üretim tesisi inşa etmek için çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

Moderna, resmi ve özel sektör sağlık yetkililerince Kovid-19 aşı teknolojisini paylaşmamak ve yerel pazar ihtiyacı için aşı dozlarını daha yoksul ülkelerdeki üreticilere aktarmamakla eleştiriliyordu.

Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüsü salgını için konunun uzmanları, pandeminin bir an önce bitirilmesi için aşıya ulaşımın ve aşılanmanın derhal hızlanması gerektiği konusunda hem fikirler. Başta Afrika kıtası ülkeleri ve diğer gelişmekte olan ülkelerin aşıya erişiminin pek de sağlıklı ilerlemediği göz önünde bulunursa, bu ülkelere aşı konusunda yapılan yatırım, pandemi süreci bitimi için olumlu bir ilerleme olarak değerlendirilebilir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.