PCR testi yerine "hızlı antijen kiti" için Sağlık Bakanlığı'ndan onay bekleniyor - Haber 1Haber 1

PCR testi yerine “hızlı antijen kiti” için Sağlık Bakanlığı’ndan onay bekleniyor

PCR testi yerine “hızlı antijen kiti” için Sağlık Bakanlığı’ndan onay bekleniyor

10 Aralık 2021 - 8:01

ABONE OL

Antalya(AA) – Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlere “PCR” yerine “hızlı antijen” kiti uygulaması için Sağlık Bakanlığı’nın onayının beklendiğini bildirdi.

Antalya’nın Serik ilçesindeki Kadriye İlkokulu Kütüphanesi açılışına katılan Özer, AA muhabirinin sorusu üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı meslek liselerinde yaklaşık 2 ay önce Kovid-19’a yönelik PCR testi yerine “hızlı antijen kiti” ürettiklerini belirtti.

Kitin onayı için Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunduklarını dile getiren Özer, “Onaylandığında okullarımızda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile ilgili PCR zorunluluğunu ortadan kaldırıp çok rahat bir şekilde tükürük üzerinde 15 dakikada netice veren bir süreci başlatmış olacağız.” diye konuştu.

“Hem milli hem yerli hem de irite etmeden, sadece tükürük testiyle ve 15 dakikada sonucu elde edilen Kovid-19 testi için Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunuldu. İnşallah Sayın Sağlık Bakanlığımız da buna en kısa zamanda cevap verirse halkımız adına ben gerçekten çok mutlu oldum.”

Uygulama hakkında bilgi veren Özer de Bilim Kurulu onayını aldıktan sonra tedrici bir şekilde okul öncesinden başlayarak ilkokul 1, 2, 3 diye yavaş yavaş zorunlu maske uygulamasının kaldırılması için hazırlık içinde olduklarını söyledi.

Bunun için antijen kitlerinin yaygın olarak kullanılması gerektiğinin altını çizen Özer, şunları söyledi:

“Çocuklarımızı PCR gibi tahrip unsuru herhangi bir müdahale olmadan tükürükten 15 dakika içerisinde sonuçları alacak şekilde uygulayıp, güvenli bir ortamı sağladıktan sonra çocuklarımızı maskelerinden yavaş yavaş tedrici olarak kurtaracağız. İlk başlangıcı okul öncesinden başlayacağız.”

“Çevre ve iklim değişikliği ders olarak müfredata konulacak”
Ziyarette bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da okullarda çevre bilincinin artırılması yönünde de çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığıyla iş birliği içinde olduklarını dile getiren Kurum, “Milli Eğitim Bakanlığımız, çevre ve iklim değişikliğini bir ders olarak inşallah önümüzdeki yıl müfredata koyup, çocuklarımızı, gençlerimizi bilinçlendirecek.” ifadesini kullandı.

Kurum, okullara gerekli kitap desteğinde de bulunacaklarını bildirdi.

İki haftalık ara tatilde tüm öğretmenlere iklim değişikliği, çevre bilinci, sıfır atık konularında bilgilendirme yapılacağını, çevre bilincine öğretmenlerden başlayacaklarını ve daha sonra ders şeklinde müfredata koyacaklarını vurgulayan Bakan Özer, bunun uzun vadeli bir yatırım olacağını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.