"1. Uluslararası Hasankeyf Gastronomi ve Turizm Festivali" düzenlenecek - Haber 1Haber 1

“1. Uluslararası Hasankeyf Gastronomi ve Turizm Festivali” düzenlenecek

“1. Uluslararası Hasankeyf Gastronomi ve Turizm Festivali” düzenlenecek

19 Mayıs 2022 - 14:40

ABONE OL

BATMAN (AA) – Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinin yöresel lezzetleri ve güzelliklerinin tanıtılacağı "1. Uluslararası Hasankeyf Gastronomi ve Turizm Festivali" 21-22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, AA muhabirine, festivalin Valilik koordinasyonunda Batman Belediyesi, Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf Belediyesi, İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Turizm Geliştirme Ajansı tarafından düzenleneceğini söyledi.

Yeni yerine taşınan ilçenin değişim ve dönüşümünün tamamlanmak üzere olduğunu, tanıtım çalışmalarına da hız verildiğini kaydeden Öztürk, ilk kez büyük çaplı ve uluslararası bir gastronomi ve turizm festivali düzenleyeceklerini, etkinliğin Hasankeyf'in tanıtımına büyük katkı sunacağını anlattı.

Öztürk, ilk gün Batman ve Hasankeyf mutfağının çok geniş şekilde tanıtılacağını belirterek şöyle konuştu:

"Batman'ın yöresel yemekleri, 100'e yakın ulusal çapta şefimizle birlikte yerli ve yabancı misafirlerimize tanıtılmış olacak. Sergilenecek 26 yöresel yemeğin tescil başvurusu da festival dahilinde yapılacak. Gün boyu ikramlar ve etkinlikler olacak. Suyun getirmiş olduğu imkanlar festivale dahil olacak. Su dalışı, trekking, kano yarışları ve yamaç paraşütü ile suya iniş gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Hasankeyf Kalesi'ne tırmanış ve gece gözlem etkinliği ile tüple dalış olacak."

Dünya Fotoğrafçılar Derneğinin de etkinliğe katılacağı bilgisini veren Öztürk, ilçenin doğasını, imkanlarını, müzeyi ve taştan eserleri tanıtacaklarını bildirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.