103 yaşındaki Kırgızistan asıllı Ulu'ya sürpriz doğum günü kutlaması - Haber 1Haber 1

103 yaşındaki Kırgızistan asıllı Ulu'ya sürpriz doğum günü kutlaması

103 yaşındaki Kırgızistan asıllı Ulu'ya sürpriz doğum günü kutlaması

10 Ocak 2023 - 19:30

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan ve Afganistan Parlamentosu tarafından "Aksakallı" unvanı verilen 103 yaşındaki Kırgızistan asıllı Haig Muhammed Ulu'ya sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş tarafından İlçe Kaymakamı Adem Keleş ve Ulu'nun yakınlarıyla özel bir işletmede etkinlik düzenlendi.

Kendisi için hazırlanan, Türk ve Kırgızistan bayraklarıyla donatılan pastayı kesen Ulu, ilk kez doğum günü kutladığını söyledi. Gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getiren Ulu, 1920 doğumlu olduğunu ve yakınlarıyla 1982'te Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Ulu, "Türk Devleti'nin yaptıklarını anlatmaya kelimeler yetmez. Bize kapısını açtı, yurt yapmamızı sağladı. Allah Cumhurbaşkanımızı, belediye başkanımızı ve vekillerimizi bizlerin başından eksik kılmasın. Türk bayrağı daha mahşer gününe kadar göklerden inmesin." dedi.

Kaymakam Adem Keleş de Ulu'ya sağlıklı daha nice uzun yıllar diledi.

Ulu'nun Türkiye'de mutlu bir şekilde yaşadığını ifade eden Keleş, "Doğu Türkistan'da başlayıp Afganistan'a ve daha sonra da Türk Dünyasının en güçlü devleti Türkiye Cumhuriyeti'ne sığınılan bir hayat hikayesi. Allah bu topraklara zeval vermesin. Devletimizi payidar kılsın, uzun ömürlü kılsın inşallah." diye konuştu.

Belediye Başkanı Demirbaş da Ulu'yu mutlu etmek için böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti. Ulu'nun eğitimden komutanlık hayatına kadar bir asırdan fazla tecrübeye sahip olduğunu aktaran Demirbaş, "Aksakallı büyüğümüzü, dedemizi burada misafir etmek bizlere büyük bir mutluluk verdi. Aksakallılık, bilgelik, deneyim, tecrübe demek. Hayatın her aşamasını, mücadelesini, zorluklarını, mutluluklarını, acılarını yaşamış bir büyüğümüz." ifadesini kullandı.

Türkiye'ye geldikten sonra uzun yıllar Van'a bağlı Erciş ilçesindeki Ulupamir Mahallesi'nde yaşayan, ardından Ankara'da Çubuk ilçesine yerleşen Ulu'nun 5 çocuğu, 25 torunu bulunuyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.