19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor - Haber 1Haber 1

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

– Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova’da törenler düzenlendi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

19 Mayıs 2022 - 14:15

ABONE OL

BURSA (AA) – 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da törenlerle kutlandı.

Bursa'da Kent Müzesi önünde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy'un konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri sunuldu.

Törende çok sayıda genç, ay yıldızlı tişörtleriyle renkli görüntüler oluşturdu.

Programa, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve protokol mensuplarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

– Eskişehir

Eskişehir Vilayet Meydanı'ndaki törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törene, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile diğer ilgililer katıldı.

Kutlamalar, Şehit Anıl Gül Spor Salonu'ndaki programla devam etti. Gençler tarafından hazırlanan gösteriler ilgiyle izlendi.

Spor salonundaki programı, Vali Ayyıldız ve Milletvekili Sazak'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş takip etti.

– Balıkesir

Balıkesir'de, Şehit Turgut Solak Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kutlama etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, törende yaptığı konuşmada, gençlerin Türkiye'nin en büyük zenginliği olduğunu ifade etti.

Halk oyunu ve jimnastik gösterileri ile şiir dinletisinin sunulduğu törende çok sayıda genç, askeri bando eşliğinde marş ve türküler seslendirdi.

Jimnastik gösterisinin ardından bir öğrenci, Vali Hasan Şıldak'a Türk bayrağını takdim etti.

Gençlik Haftası yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve bando eşliğinde marşların seslendirilmesiyle program tamamlandı.

Törene, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ve Yavuz Subaşı, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ergin Dinç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kurum müdürleri, polis ve askeri okul öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

– Çanakkale

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan tarafından çelenk konulmasını müteakip saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ömer Kalkan, çelenk töreninde yaptığı konuşmada, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyeti söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahramanca bir tutum sergilendiğini tüm dünyanın Çanakkale Savaşları'nda bir kez daha gördüğünü söyledi.

19 Mayıs 1919'un önemine işaret eden Kalkan, "İşgal altındaki vatan topraklarında umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu stratejik yaklaşımları sayesinde Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur." dedi.

Törende, Çanakkale Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, Baro Başkanı Soner Aydın, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar yer aldı.

Çelenk töreni sonrasında katılımcılar bayrak yürüyüşünü gerçekleştirdi.

– Kütahya

Kütahya Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Dumlupınar Spor Salonu'nda devam eden törende halk oyunları ve spor gösterileri ile müzik dinletisine yer verildi.

Törende, Gençlik Haftası'nda çeşitli spor dallarında düzenlenen yarışmalarda başarılı olan öğrencilere madalyaları takdim edildi.

– Bilecik

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir'in, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'ndan Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi'ne "Gençlik Yürüyüşü" yapıldı.

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sporcular, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı yürüyüşün ardından Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi'ndeki kutlamalara geçildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Özdemir, programdaki konuşmasında, Türk milletinin var olma mücadelesinde büyük önemi bulunan 19 Mayıs 1919 tarihinin, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olduğunu söyledi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı'nın da yer aldığı tören, öğrenciler tarafından şiirler okunması, spor ve müzik gösterileriyle tamamlandı.

– Yalova

Yalova'daki kutlamalar kapsamında ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Deniz polisi dalgıçlarının denizden çıkardığı Türk bayrağını Vali Muammer Erol'a sunmasının ardından program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Uluslararası spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesinden sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Halk oyunları, akrobasi ve paramotor gösterileriyle sona eren törene, Yalova Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenci, sporcu ve vatandaşlar katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.