3. Afrika Medya Temsilcileri Eğitim Programı sona erdi - Haber 1Haber 1

3. Afrika Medya Temsilcileri Eğitim Programı sona erdi

3. Afrika Medya Temsilcileri Eğitim Programı sona erdi

25 Kasım 2022 - 19:11

ABONE OL

ANKARA (AA) – Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile TRT iş birliğinde yapılan "3. Afrika Medya Temsilcileri Eğitim Programı (AFMED III)" sona erdi.

Çevrim içi düzenlenen eğitim programına 15 Afrika ülkesinden 24 gazeteci katıldı.

Programın kapanışında konuşan AA Haber Akademisi Müdürü Alptekin Cihangir İşbilir, Afrikalı medya mensuplarına yönelik bu eğitim programının düzenlenmesine katkılarından dolayı YTB, TRT ve AA Haber Akademisi ekibine teşekkür etti.

Türkiye’nin Afrika ülkelerine yönelik “kazan-kazan” yaklaşımının ve insani dış politikasının kıtada "pozitif bir karşılık bulduğunu” belirten İşbilir, Anadolu Ajansı’nın da Türkiye'nin bu vizyonuna uygun bir şekilde Afrika haberlerine özel önem verdiğine dikkati çekti.

İşbilir, “Sizlerin de desteğiyle Afrika’yı Türkiye’de, Türkiye’yi de Afrika’da daha doğru ve daha etkin tanıtmak istiyoruz.” dedi.

İşbilir, benzer şekilde yüz yüze veya online programların kapsamını ve derinliğini artırmayı ümit ettiklerini de dile getirdi.

YTB Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Ceren Erdal da AA ve TRT’ye katkılarından ötürü teşekkür ederek, bu katkı sayesinde programın prestijli bir seviyeye ulaştığını belirtti.

Programı 2019’dan beri düzenlediklerini ifade eden Erdal, amaçlarının ülkelere kendi hikayelerini üçüncü taraflar olmadan anlatabilme imkanı sunmak ve dolayısıyla ülkelerin birbirlerini daha iyi tanımasına imkan sağlamak olduğunu söyledi.

5 gün süren programda Afrikalı gazetecilere haber yazım ve röportaj teknikleri başta olmak üzere medya konusunda çevrim içi eğitimler verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.