5. Etnospor Kültür Festivali - Haber 1Haber 1

5. Etnospor Kültür Festivali

5. Etnospor Kültür Festivali

10 Haziran 2022 - 15:40

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen 5. Etnospor Kültür Festivali'nde 20 ülkenin yöresel lezzetleri ilgi topluyor.

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen festivalde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) organizasyonuyla 20 ülkenin yöresel lezzetleri, hediyelik eşyaları, kıyafetlerinin sergilendiği "Evrensel Lezzetler" standına, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Ülkelerin farklı yemekleri, ekmekleri, tatlıları, içecekleri ve meyvelerinden tadan misafirler, bu ürünler hakkında bilgi alıyor.

Stantları gezen Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Evrensel tatlarda 20'nin üzerinde ülkenin mutfakları tanıtılıyor. Çocukların ve gençlerin farklı tatları ilk defa deneyimleme fırsatı buldukları bir bölüm. Afrika, Avrupa, Asya'dan farklı coğrafyalardan çok güzel yemekler var." diye konuştu.

– Ülke temsilcileri ilgiden memnun

Etkinlikte ülkelerinin mutfağını ve kültürünü tanıtan temsilciler, vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Kırgızistan'dan getirdikleri yiyecekleri tanıtan Dayırbek Kencebayuulu, "Bişkek'ten geliyoruz. Milli giysilerimizi, tanıtım eşyalarımız ile yiyecek ve içeceklerimizi getirdik. Çok büyük bir ilgi var. İnsanlar tatlımızı çok beğendi ama en çok kımız merak ediliyor. Mutlaka kımızın tadına bakıyorlar. Çocuklar, ürünler hakkında bilgi alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Özbekistan'ın yerel ürünlerini sergileyen Abdullah Ganiyev ise "Özbekistan'ı temsil eden ekmeğimiz, kuru üzüm, badem ve diğer ürünlerimizi getirdik. En çok yöresel kıyafetlerimiz beğeniliyor. Ahşap oymacılığımız çok meşhur. Et, patates, havuç, pancar ve lahananın olduğu dimlyama yemeğimizi ikram ediyoruz. Ayrıca Özbek pilavımız çok beğeniliyor. Pilavımızın özelliği sarı havuçtan yapılması. Herkes patates zannediyor ama sarı havuç var. Basmati pirinci kullanılıyor. Gelen herkes çok beğeniyor." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.