7. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması ödülleri sahiplerini buldu - Haber 1Haber 1

7. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

7. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

19 Ocak 2023 - 9:55

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – "Kısa Film Uzun Etki" sloganıyla bu yıl yedincisi düzenlenen Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Bu yıl "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar" temasıyla gerçekleştirilen yarışmada birincilik ödülüne "Kız Evi" filmiyle yönetmenler Ece Akın ve Mustafa Solmaz, ikincilik ödülüne "Peki Bu Kadın Kim?" filmiyle Dilşad Demir, üçüncülük ödülüne ise "Çamaşır İpi" ile Hüseyin Urçuk layık görüldü.

Sabancı Center'daki Hacı Ömer Sabancı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, kısa film yarışmasıyla toplumsal konulara sinema aracılığıyla dikkati çekmeyi ve genç sanatçıların gelişimlerine katkı vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Sabancı, "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar" temasının önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlar sorunu, son yıllarda tüm dünyanın, özellikle de ülkemizin en büyük problemleri arasında yer alıyor. Bizler bu sorun karşısında harekete geçerken, sanatın dönüştürücü gücünü de yanımıza alarak, Kısa Film Yarışması’nın bu yılki temasını, ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlar olarak belirledik. Ne mutlu ki sinemacıların bu meseleyi benimsediğini ve çok iyi işlediğini gördük."

Yarışmaya başvuru yapanların yarısının kadın yapımcı ve yönetmenlerden oluştuğuna dikkati çeken Sabancı, finalist 11 filmin 7'sinin yönetmeninin kadın olmasını da sevindirici bir gelişme olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

– "Kültürün ve sanatın birçok dalına destek veriyoruz"

Ödül töreni öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ise vakıf olarak toplumsal sorunlara sanat yoluyla dikkati çekmeyi ve çözüm önerileri sunmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

Safkan, yarışmada filmlerin hem sanatsal açıdan değerlendirildiğini hem de "sosyal etki" jürisiyle sosyal açıdan değerlendirildiğini vurgulayarak, "Biz sadece sinemaya değil, tiyatroya, müziğe, antik kent kazılarına kadar kültürün ve sanatın birçok dalına destek veriyoruz. Kısa film o anlamda en genç sanat etkinliğimiz. Yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu yıl ikinci kez verilen Sosyal Etki Ödülü'nün sahibi "Çiçek Açar" filmiyle Süheyla Noyan'ın olurken, "Balık Tutmak İstiyorum" filmiyle Melihat Ağgül ve "Örüntü" filmiyle Erkan Selçin de mansiyon ödülü kazandı.

Ödül almaya hak kazananlar; 7. Kısa Film Yarışması’nın jürisi yönetmen ve senarist Biket İlhan, Avrupa Film Akademisi (EFA) Başkanı, yapımcı ve yazar Mike Downey, yönetmen Zeynep Günay Tan, oyuncu Kaan Urgancıoğlu ile dünya sinemasından ödüllü İspanyol oyuncu Beatriz Rico'nun değerlendirmeleriyle belirlendi.

Sosyal Etki Jürisi’nde ise dramaturg Dr. Sündüz Haşar, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşecan Terzioğlu ve Eğitim Uzmanı Ali Koç yer aldı.

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, ilk yılında "Mülteci Kadınlar", ikinci yılında "Çocuk İşçiler", üçüncü yılında "Ayrımcılık", dördüncü yılında "Dijital Yalnızlık", beşinci yılında "Değişen İklimler, Değişen Hayatlar", altıncı yılında ise "Yeni Dünyada Yeni Meslekler" teması ile düzenlenmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.