AB, Özbekistan'daki Afganlar için Tirmiz'de bilim merkezi açtı - Haber 1Haber 1

AB, Özbekistan'daki Afganlar için Tirmiz'de bilim merkezi açtı

AB, Özbekistan'daki Afganlar için Tirmiz'de bilim merkezi açtı

27 Ocak 2023 - 12:15

ABONE OL

TAŞKENT (AA) – Avrupa Birliği (AB), Özbekistan'da yaşayan Afganistan vatandaşları için Tirmiz şehrinde AB Bilim Merkezi açtı.

BM Kalkınma Programı (UNDP) Özbekistan Ofisinden yapılan açıklamaya göre, UNDP ve AB tarafından ülkenin Afganistan sınırında bulunan Tirmiz şehrinde Afgan vatandaşlar için kurulan bilim merkezinin açılış töreni düzenlendi.

Özbekistan hükümeti tarafından 2017'de kurulan Afganistan Vatandaşlarını Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet yapacak olan AB Bilim Merkezi’nin açılış törenine AB Özbekistan Büyükelçisi Charlotte Adrian ve UNDP'nin Özbekistan Daimi Temsilcisi Matilda Dimovska ile Özbek yetkililer katıldı.

AB, UNDP ve Özbekistan Yüksek Öğrenim, Bilim ve İnovasyon Bakanlığı tarafından ortaklaşa oluşturulan merkez, Özbekistan'da yaşayan Afganistan vatandaşlarının bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için bir platform olacak.

Açılışta konuşan Adrian, AB'nin Afganistan halkını mevcut zor koşullarda desteklemeye devam ettiğini, bu projenin Özbekistan hükümeti ve AB'nin, anavatanlarından uzaktaki Afgan vatandaşlarını destekleme konusundaki ortak girişimlerinin sonucu olduğunu belirtti.

Dimovska da Özbekistan'daki Afgan vatandaşlarının gelecekteki başarıları için bir altyapı oluşturması amacıyla bu merkezi devreye aldıklarını, bu ülkedeki Afganların menfaatlerine en iyi şekilde hizmet edecek fırsatlar yaratmak için üzerlerine düşeni yapmaktan gurur duyduklarını kaydetti.

Taliban'ın Afganistan'da yönetime gelmesinin ardından, çok sayıda Afganistan vatandaşı Özbekistan'ın Tirmiz şehrine yerleşmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.