ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştü - Haber 1Haber 1

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştü

03 Şubat 2023 - 0:55

ABONE OL

NEW YORK (AA) – ABD Başkanı Joe biden, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın, Kral 2. Abdullah'ı Beyaz Saray'da ağırladığı, iki liderin birlikte öğle yemeği yediği bilgisi paylaşıldı.

İki liderin ABD ile Ürdün arasındaki yakın ve kalıcı dostluğu teyit ettikleri belirtilen açıklamada, Biden'ın, Ürdün Kralı'na yakın ortaklığı ve Orta Doğu'nun istikrarı için oynadığı güçlü rol için teşekkür ettiği aktarıldı.

Açıklamada, bölgesel ve küresel zorluklar karşısında Başkan Biden'ın, ABD'nin, Ürdün'ün güvenliği ve ekonomik refahına olan sarsılmaz bağlılığını vurguladığı belirtildi.

Liderlerin, özellikle Batı Şeria'da artan gerginlik karşısında hayata geçirilebilecek fırsatlar ve mekanizmaları ele aldığı belirtilen açıklamada, "Başkan, İsrail-Filistin ihtilafına ilişkin iki devletli çözüme güçlü desteğini teyit etti." ifadesine yer veridi.

Açıklamada, Biden'ın, Harem-i Şerif'in tarihi statüsünün korunmasına yönelik kritik ihtiyaç kapsamında, "Kudüs'teki Müslümanlara ait kutsal yerlerin koruyucusu olan Ürdün Haşimi Krallığı'nın hayati rolünü onayladığı" aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, liderlerin tarihi bağları geliştirmek üzere temas halinde kalmayı kararlaştırdıkları bildirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.