Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı - Haber 1Haber 1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım 2021 - 15:15

ABONE OL

ADANA (AA) – Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de düzenlenen törenlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Adana Atatürk Parkı'nda gerçekleşen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Vali Süleyman Elban, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde devam eden programda yaptığı konuşmada, öğretmenliğin büyük bir fedakarlığın adı olduğunu söyledi.

Öğretmenliğin çok onurlu ve gururlu bir meslek olduğunu belirten Elban, "İnsanları karanlıktan aydınlığa, cehaletten ışığa ulaştıran peygamberlerin mesleğidir öğretmenlik. Milletlerini yücelten ve yükselten liderlerin mesleğidir. Ama öbür taraftan da sorumluluğu çok yüksek olan bir mesleğin de adıdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Elban, emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verdi.

Aday öğretmenlerin yemin ettiği törende, öğretmenlerden oluşan müzik grubu dinleti sundu.

– Mersin

Mersin Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Mersin Kültür Merkezi'nde devam eden programda, çeşitli yarışmalarda başarı gösteren öğrenciler ve Öğretmen Kupası'nda derece alan ilçe takımlarına ödülleri verildi.

Vali Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada, tüm meslekler arasında işini en iyi yapanın öğretmenler olduğunu dile getirdi.

Öğretmenlikte hataya yer olmadığını aktaran Su, "Yeni neslin güzel yetişmesi ve ülkemizi geleceğe daha güzel taşıması için sizin gayretleriniz ve emekleriniz çok önemli. Bu bakımdan dünyanın en önemli işini sizler icra ediyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de öğretmenlerin öğrencilere birçok alanda temel değerler verdiğini belirterek, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Konuşmaların ardından, Vali Su ve beraberindekiler, emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verdi.

Aday öğretmenlerin yemin ettiği program, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi ve Mersin Öğretmenler Müzik Grubu'nun dinletisiyle sona erdi.

– Hatay

Hatay'da düzenlenen tören, Antakya Cumhuriyet Alanı'nda İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Meclis Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam eden kutlama programında, mesleğe başlayan öğretmenler yemin etti.

Vali Rahmi Doğan, yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu belirterek, ülkenin yetişmiş, vizyoner ve geleceğe emin adımlarla ilerlemek isteyen öğretmenlere ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Tören, emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi", yarışmalarda dereceye girenlere de ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

– Osmaniye

Osmaniye'de tören, Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde devam eden programda, Vali Erdinç Yılmaz, her insanın yaşamında silinmez izler bırakan, her çocuğun kendi yolunu bulmasında rehberlik eden öğretmenlerin bilgi toplumundaki yeri ve öneminin büyük olduğunu ifade etti.

Törende, göreve başlayan öğretmenler meslek yemini etti, emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.