AK Parti belde kadın kolları başkanları istişare toplantısı yapıldı - Haber 1Haber 1

AK Parti belde kadın kolları başkanları istişare toplantısı yapıldı

AK Parti belde kadın kolları başkanları istişare toplantısı yapıldı

07 Aralık 2022 - 14:15

ABONE OL

ANKARA (AA) – AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca, belde kadın kolları başkanları istişare toplantısı yapıldı.

Parti genel merkezindeki toplantı öncesi açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, TBMM'de partisini temsil eden 54 kadın milletvekilinden 42'sinin, AK Parti'nin çeşitli kademelerin de görev almış kişilerden oluştuğunu söyledi.

Keşir, 5,5 milyonluk üye sayısıyla dünyanın en büyük kadın örgütü olduklarını belirterek, "Biz siyasete başlarken, başörtülü bir kadın meclis üyesi ya da milletvekili olur diye bu yola çıkmadık. Öyle bir hayalimiz dahi yoktu. Biz, o gün bizim yaşadıklarımızı çocuklarımız yaşamasın diye yola çıktık. Ama 20 yılda, özellikle kadına fırsat eşitliği, eğitim, demokratikleşme, yasaklarla mücadele, kadınlara açılan tüm alanlarla birlikte bugün çok şükür artık kadınlar, ama fakat demeden kendi içlerinde bir ayrıma tabi tutulmuyorlar." diye konuştu.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 88'inci yılını kutladıklarını anımsatan Keşir, "2015 seçimlerinden bu yana kadınlar seçme ve seçilme hakkını tam olarak kullanıyorlar. Bütün bunların mimarı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'dir. Hatırlayın, parti kuruluşunda başörtülü kadınlar var diye parti kapatma davası açılmış bir Türkiye'den bahsediyoruz." dedi.

Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, bugün Türkiye'de, hakimlerin yüzde 45'inin, hekimlerin yüzde 46'sının, sağlık sektöründe çalışanların yüzde 54'ünün, kamuda eğitim sektöründe çalışanların yüzde 60'ının kadın olduğunu belirterek, "Demek ki kadınlara eşit fırsatlar sunulduğunda eğitim başta olmak üzere, bütün bu alanlardaki eksiklerimizi hızla kapatıyoruz. Dün üniversiteye kız çocuklarını sokmayanlar, bugün bu konularda kadın hakları üzerine eleştiri yapma haklarını kaybettiler." değerlendirmesinde bulundu.

– İstikrar ve güvenin sembolü

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz da demokrasinin ve kalkınmanın kadınsız olamayacağını söyledi.

Yılmaz, şu anda, Cumhuriyet'in 100, AK Parti yönetimlerinin kesintisiz 21. yıl bütçesini yaptıklarını belirterek, "Bu aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de 5'inci bütçesidir. Bundan daha güzel istikrar ve güven sembolü olamaz." dedi.

Değişim içinde istikrarı yakalayan, istikrar içinde de değişimi getiren bir parti olduklarını söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"İlk kurulduğumuz dönemlerde, demokrat ve muhafazakar kavramını daha fazla kullanırdık. Bizim muhafazakarlığımız, kültürel anlamda bir muhafazakarlıktır, siyasi anlamda değildir. Siyasi anlamda AK Parti, son derece değişimci, hatta devrimci bir partidir. Siyasi anlamda asıl muhafazakar parti, ana muhalefet partisidir. Değişmeyen, dönüşmeyen, aynı şeyleri tekrar tekrar ortaya koyan bir parti olarak siyasi muhafazakarların bir temsilcisi var ise o da ana muhalefet partisidir.

İşte bu değişimci ve dönüşümcü politikaların gereği olarak Türkiye'de dünya şartları değiştikçe her zaman politikalarımızı güncelledik ve yeni adımlar attık. Temel değerlerimiz ve hedeflerimiz değişmedi."

AK Parti'nin kadınlara yönelik çalışmaları, attığı adımlar ve yaptığı hizmetlerin çok büyük oranda karşılık gördüğünü belirten Cevdet Yılmaz, "AK Parti'nin bir kadın hareketi olması tesadüf değil." dedi.

Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı devam etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.