AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, Bingöl'de partililere seslendi: - Haber 1Haber 1

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, Bingöl'de partililere seslendi:

– “(Rusya ve Ukrayna savaşı) Umut ediyoruz ki en kısa zamanda aklıselim galip gelir ve insanlığın vicdanında, gönlünde yeni bir yaranın derinleşmesine müsaade etmez ülkeler”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, Bingöl'de partililere seslendi:

01 Mart 2022 - 14:05

ABONE OL

BİNGÖL (AA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Rusya ve Ukrayna savaşına ilişkin, "Umut ediyoruz ki en kısa zamanda aklıselim galip gelir ve insanlığın vicdanında, gönlünde yeni bir yaranın derinleşmesine müsaade etmez ülkeler." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kandemir, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Veysel Belgin Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Burada partililere seslenen Kandemir, Bingöl halkının en iyi hizmetlere layık olduğunu söyledi.

Dünyanın zor zamanlardan geçtiğini ifade eden Kandemir, "Şu an hemen yanı başımızda savaşa dönüşmekte olan bir çatışmayı endişeyle takip ediyoruz. Umut ediyoruz ki en kısa zamanda inşallah aklıselim galip gelir ve insanlığın vicdanında, gönlünde yeni bir yaranın derinleşmesine müsaade etmez ülkeler. Bizler prensiplerin hareketiyiz ve partisiyiz. Dünyadaki bütün meselelere prensipler üzerinden bakarız." diye konuştu.

– "28 Şubat sembolik bir tarih değildir bizim için, bir yaşanmışlığı vardır"

Kandemir, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecine değinerek, 28 Şubat'ın ülkenin vicdanında derin yaralar açmış bir tarih olduğunu belirtti.

"28 Şubat sembolik bir tarih değildir bizim için, bir yaşanmışlığı vardır. Bu topraklarda, bu coğrafyada yaşayan ve içimize, gönlümüze sinmiş kutsal değerlerimizin bir dönüm noktasıdır 28 Şubat. Bu ülkeye ait olmayanların '1000 yıl sürecek' diyerek başlattığı bir mücadelenin cisimleşmiş bir tarihi bizim için" ifadesini kullanan Kandemir, farklı gerekçelerle baskıyı hisseden insanların zihninde ve gönlünde 28 Şubat'ın ayrı bir yerinin olduğunu aktardı.

AK Parti'li Kandemir, şunları kaydetti:

"Her ne kadar bunlar unutturmaya çalışsa da farklı siyasi gerekçelerle, kendilerine göre bir oyun kurma gayreti içerisinde olsalar da 28 Şubat zihniyetinin, bir zihniyet olduğunu ve fırsat bulsa yine aynı şeyleri yapacağını görüyor, biliyoruz. Bunun uygulamalarını da görüyoruz. Onun için '1000 yıl mücadele edeceğiz' dedikleri 28 Şubat'ı, onun mücadelesini verenlerin algılarını, beklentilerini, tarihin çöplüğüne fırlatıp attık, millet olarak elhamdülillah. Ama bir daha bunlara fırsat vermememiz lazım. Bu da teşkilatlarımızın, gayretiyle, mücadelesiyle olacak. Ben 2023'te de Bingöl'ün çok başarılı bir netice alacağını düşünüyorum."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.