AK Parti Kadın Kolları başkanlarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması - Haber 1Haber 1

AK Parti Kadın Kolları başkanlarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması

AK Parti Kadın Kolları başkanlarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması

08 Mart 2022 - 15:45

ABONE OL

ANTALYA/MUĞLA/ISPARTA/BURDUR (AA) – Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur İl Teşkilatları Kadın Kolları Başkanlıklarınca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

Antalya İl Başkanlığı binası önünde yapılan açıklamada, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, azimle, kararlılıkla mücadele veren emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Bugün verecekleri en büyük mesajın, büyük Türkiye hedeflerini kadın erkek omuz omuza gerçekleştirmek olduğunu belirten Yılmaz, bunu fabrika işçisinden ev kadınlarına, beyaz yakalıdan mavi yakalıya, kırdan kente kadar tüm kadınların emeğiyle gerçekleştireceklerini aktardı.

Yılmaz, AK Parti olarak "büyük ve güçlü Türkiye ideali" için çalıştıklarını dile getirerek, 2002'den bu yana temel insan hakları ve beşeri sermayenin güçlendirilmesi perspektifiyle kadınların eğitim, sağlık, istihdam ve karar alma mekanizmalarına katılımı yönünde pek çok düzenleme yaptıklarını anımsattı.

Eşitlik başta olmak üzere kadının güçlendirilmesinin yasal güvence altına aldıklarını vurgulayan Yılmaz, "SGK teşvikleri, gelir vergisi ve kadın kooperatiflerinde yaptığımız yasal düzenlemeler, hibe ve fonlardaki uygulamalarla kadınların iş hayatına, işçi, çiftçi, girişimci olarak katılımını destekledik. Kadın iş gücüne katılma oranı yüzde 27'den 34'e, kadın istihdamı ise 6 milyondan 10 milyona yükseldi." diye konuştu.

Yılmaz AK Parti'nin kadınlara hayatın her alanında destek verdiğine değinerek kadına yönelik şiddetle de mücadele etmekte kararlı olduklarına dikkati çekti.

Kadına yönelik şiddete kararlılıklarını ortaya koyan düzenlemeleri hayata geçirdiklerine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddet, tek bir kanun ve metinle, bir kalemde bitecek sonuç alınacak konular değildir. Ama bu konuda asla toleransımız yok. Genel başkanımızın liderliğinde, Anayasa'da, Türk Ceza Kanunu'nda yaptığımız değişiklikler ve 6284 sayılı kanun ile kadına yönelik şiddet ile mücadelede önemli mesafeler aldık. Çalışmaları devam eden yeni düzenlemeyle de kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. İyi hal ve tutuklama şartlarını yeniden düzenliyor ve kadına yönelik şiddetin cezalarını artırıyoruz."

Açıklamaya, AK Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım, partililer ve vatandaşlar katıldı.

– Muğla

AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı da parti binası önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti'nin 2002'den bu yana kadının eğitim, sağlık, istihdam, karar alma mekanizmalarına katılımı yönünde pek çok düzenleme yaptığını anlattı.

Kadınların Türkiye'de 1935'te ilk kez parlamentoda yüzde 4,1 oranında temsil edildiğini anımsatan Marçalı, "Bu oran 2002'ye kadar ne yazık ki hiç aşılamamışken 2018 seçimiyle bugün parlamentoda kadın temsil oranı, yüzde 17,4'e yükselmiştir. AK Parti, kadının siyasi temsil oranı kabul edilebilir eşiğe ulaşana kadar çalışacaktır. AK Parti hükümetleri döneminde eğitim, en önemli fırsat eşitliği aracı olarak kabul edilmiştir. Kararlılığımız sonucunda 2002'de yükseköğretim kız öğrenci oranı yüzde 13,5 iken, bu rakam 2020'de yüzde 48,5'e ulaşmıştır. Kadınların iş hayatına, işçi, çiftçi, girişimci olarak katılımını destekledik." ifadelerini kullandı.

– Isparta

AK Parti Isparta Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse de parti binasında yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, emeğiyle mücadele veren emekçi kadınların günü olduğunu kaydetti.

Büyük Türkiye hedefinin gerçekleştireceklerini belirten Köse, "Bu hayalimizi, beşeri sermayenin önemli bir parçası olan, fabrika işçisinden ev kadınlarına, beyaz yakalıdan mavi yakalıya, kırdan kente kadar tüm kadınların emeğiyle gerçekleştireceğiz." dedi.

– Burdur

AK Parti Burdur Kadın Kolları Başkanı Zeliha Erdoğan Bağcı da kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlı olduklarını bildirdi.

Kadına yönelik şiddetin tek bir kanunla sonuç alınacak konu olmadığını belirten Bağcı, "Şunu apaçık söylüyoruz ki, bu konuda asla toleransımız yok. Bunu 2002'de daha ilk seçim beyannamemizde de ifade ettik." ifadesini kullandı.

Bağcı, o günden beri kararlılıklarını ifade eden düzenlemeleri hayata geçirdiklerini vurgulayarak "Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli mesafeler aldık. Çalışmaları devam eden yeni düzenlemeyle de kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. İyi hal ve tutuklama şartlarını yeniden düzenliyor ve kadına yönelik şiddetin cezalarını artırıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti olarak büyük ve güçlü Türkiye ideali için çalıştıklarına dikkati çeken Bağcı, kadın-erkek omuz omuza büyük Türkiye'yi inşa edeceklerine inançlarının tam olduğunu, 8 Mart vesilesiyle tüm emekçi kadınları saygıyla selamladıklarını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.