AK Parti'li Karaaslan, partisinin "Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı İç Anadolu Bölge Toplantısı"nda konuştu: - Haber 1Haber 1

AK Parti'li Karaaslan, partisinin “Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı İç Anadolu Bölge Toplantısı”nda konuştu:

– “17,5 milyon vatandaşımıza sıfır atık eğitimi verildi”

AK Parti'li Karaaslan, partisinin “Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı İç Anadolu Bölge Toplantısı”nda konuştu:

17 Ocak 2023 - 14:15

ABONE OL

ANKARA (AA) – AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında 17,5 milyon vatandaşa eğitim verildiğini belirtti.

"AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı İç Anadolu Bölge Toplantısı", parti genel merkezinde gerçekleştirildi.

Burada konuşan Karaaslan, toplantıda bölgede yapılacak faaliyetleri görüşeceklerini söyledi.

AK Parti'nin geleceğin partisi olduğunu ve her zaman geleceğe yönelik projeler hazırladığını kaydeden Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği, 2053'ün ilk ve en önemli hedefinin "Yeşil Kalkınma Devrimi" olduğunu vurguladı. Karaaslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz bu devrimi gerçekleştirecek ekipleriz. Dolayısıyla sorumluluğumuz çok büyük. Dünyayı kirleten ülkeler arasında değiliz. Bu konudaki tarihsel sorumluluğumuz yok denecek kadar az ama dünyayı ilgilendiren böylesi büyük bir tehdit karşısında, Türkiye olarak lider ülke konumumuzu her daim gösteriyoruz."

İklim değişikliği tehdidinin krize dönüştüğüne işaret eden Karaaslan, "Göçleri tetikleyen, aşırı hava olaylarını tetikleyen dolayısıyla ülkeleri bu anlamda kuraklık ya da aşırı yağışlar nedeniyle kıtlık ile karşı karşıya getirmesi muhtemel bir sürecin içindeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi'nde önemli mesafe katedildiğini anımsatan Karaaslan, çalışmalara ilişkin "150 binden fazla kurum sıfır atığa geçti. 17,5 milyon vatandaşımıza sıfır atık eğitimi verildi. Okullardan hastanelere çok ciddi bir sahiplenme yaşandı. Birleşmiş Milletler 30 Mart tarihini Sıfır Atık Günü ilan etti. "diye konuştu.

Türkiye'de konut talebine yönelik çalışmaların da tüm hızıyla sürdüğünü aktaran ve "İlk Evim" projesine 1,5 ayda 8 milyon başvuru yapıldığını hatırlatan Karaaslan, "Bugün birileri varsın muhtemel Cumhurbaşkanı adaylarını, nasıl yöneteceklerini tartışsınlar, birileri varsın kendi içlerinde birbirlerini rakip görüp rekabetleri üzerine günlük politikalar ortaya koymaya çalışsınlar. Hepsini bir yana koyuyoruz. 'Bizim konumuz değil' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Karaaslan'ın konuşmasının ardından toplantının ikinci bölümünde il ve bölge düzeyindeki müzakereler basına kapalı devam etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.