AKPM Üyesi Günay, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi: - Haber 1Haber 1

AKPM Üyesi Günay, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi:

– “Bu, açıkça kabul edemeyeceğimiz ve tolere edemeyeceğimiz bir nefret suçudur”

AKPM Üyesi Günay, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi:

25 Ocak 2023 - 18:45

ABONE OL

PARİS (AA) – AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasının açıkça nefret suçu olduğunu belirtti.

Günay, ​​​​​​​Fransa'nın Strazburg kentinde AKPM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Avrupa Konseyinin, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve her türlü ayrımcılığa karşı birlik olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınayan Günay, "Bu, açıkça kabul edemeyeceğimiz ve tolere edemeyeceğimiz bir nefret suçudur." ifadesini kullandı.

Günay, AKPM Genel Kurulu sonrası yaptığı açıklamada ise Kur'an-ı Kerim yakmanın hiçbir şekilde "ifade özgürlüğü" olmadığını belirterek, "Avrupa'da yükselen İslam karşıtı ve ırkçı yönelimlerin olduğu bir dönemde İsveç makamlarının bu eyleme izin vermesi aynı zamanda nefret suçu işlemeye teşvik anlamına gelmektedir." dedi.

Kur'an-ı Kerim yakılmasına yönelik İsveç makamlarının tutumunu kınayan Günay, "İslam bir hoşgörü dinidir. Bizim, aynı kendi dinimizde olduğu gibi diğer dinlere de saygımız sonsuzdur." diye konuştu.

Günay, bu nefret suçuna ve insanlık ayıbına en güzel cevabı şehirdeki kiliseleri dolaşarak gül dağıtan Mardinli gençlerin cevap verdiğini kaydetti.

Kutsallarına yapılan bu çirkin saldırıyı kabul etmediklerini ve bu saldırıya izin verenleri de kınadıklarını belirten Günay, insan haklarının, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün merkezi Avrupa Konseyinde bunu bir kez daha dile getirdiklerinin altını çizdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.