Anadolu Yayıncılar Derneğinden Cumhurbaşkanlığı makamına hakarete tepki: - Haber 1Haber 1

Anadolu Yayıncılar Derneğinden Cumhurbaşkanlığı makamına hakarete tepki:

Anadolu Yayıncılar Derneğinden Cumhurbaşkanlığı makamına hakarete tepki:

22 Ocak 2022 - 12:10

ABONE OL

ANKARA (AA) – Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret içeren ifadeler kullanan Sedef Kabaş'a ilişkin, "Bu dil argo, kirli, şovenist bir dildir, bu dil çirkef bir dildir, bu dilin gazetecilikle alakası olamaz. Bizler Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu çirkef dili kınıyoruz." dedi.

Burhan, Anadolu Yayıncılar Derneği'nde düzenlendiği basın toplantısında, bir televizyon programında Kabaş tarafından Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan hakaretlere tepki gösterdi.

Kabaş'ın kullandığı dilin, bir gazetecinin dili olamayacağını belirten Burhan, "Bu dil argo, kirli, şovenist bir dildir, bu dil çirkef bir dildir, bu dilin gazetecilikle alakası olamaz. Bizler Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu çirkef dili kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Burhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sedef Kabaş yapmış olduğu açıklamalarla bir siyasi parti mensubu gibi hareket etmekte, hatta siyasi partileri bile zora sokacak, Türkiye'yi kutuplaştıracak bir dil kullanmaktadır. Bu dilin sağ ya da sol hiçbir siyasi partiye faydası yoktur. Ben vicdanı, ahlakı olan tüm kesimlerin bu dili kınadığını düşünüyorum. Bu dil Twitter'da, YouTube'da takipçi arttırmak adına ucuz pespaye bir dildir. Bu pespaye dili şiddetle kınıyoruz."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.