Ankara'da ehliyet sınavında düzenekle kopya çeken aday ve yardım eden 2 kişi yakalandı - Haber 1Haber 1

Ankara'da ehliyet sınavında düzenekle kopya çeken aday ve yardım eden 2 kişi yakalandı

Ankara'da ehliyet sınavında düzenekle kopya çeken aday ve yardım eden 2 kişi yakalandı

04 Ocak 2022 - 12:45

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara'da çevrim içi ehliyet sınavında haberleşme araçları ile kopya düzeneği kuran 3 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 30 Aralık 2021'de Sincan'daki e-Sınav Merkezi'nde yapılan çevrim içi ehliyet sınavında düzenekle kopya çekildiği bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, sınavın sona ermesinin ardından üzerini aradıkları Hayrettin A'nın sol kulağının içerisine yerleştirilmiş kulaklık, gömleğinin içine bantlı, ön yüzü karşıya bakan kamera, batarya ile haberleşmeye yarayacak düzenek buldu.

Hayrettin A. polise verdiği ifadede sınav öncesinde iki kişinin yanına gelip kendisini sınavdan geçirebileceklerini söylediklerini belirtti. Bu kişilerle daha sonra ödeme yapmak üzere anlaştığını ifade eden Hayrettin A, haberleşme düzeneğini kendisine takan bu kişileri tanımadığını iddia etti.

Polis, sınav merkezi dışında bir araçta bekleyen Halil İbrahim K. ile Furkan S'yi de gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde cımbız, SIM kart çerçevesi, kablosuz internet cihazı, tuşlu telefon ve çeşitli malzemeler bulundu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.