Ankara'da suç örgütüne yönelik operasyonda 45 şüpheli yakalandı - Haber 1Haber 1

Ankara'da suç örgütüne yönelik operasyonda 45 şüpheli yakalandı

Ankara'da suç örgütüne yönelik operasyonda 45 şüpheli yakalandı

17 Aralık 2021 - 14:35

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara'da suç işlemek amacıyla örgüt kurup silah ve mühimmat kaçakçılığı ile uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yaptıkları tespit edilen 52 şüpheliden 45'i düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Keçiören ve Altındağ ilçelerinde bazı kişilerin suç örgütü kapsamında çeşitli yasa dışı faaliyetlerde bulunduklarını tespit etti.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, örgütün elebaşı V.K. ile H.A, S.T ve M.G'nin aralarında bulunduğu 52 şüpheliye yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar başlatıldı.

Belirlenen 51 ikamet adresi ile bir iş yerine yapılan operasyonlara 110 ekipte görevli 485 personel katıldı.

Operasyonlarda şu ana kadar aralarında "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak" suçundan 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.G'nin bulunduğu 45 zanlı yakalandı.

Yapılan aramalarda, 15 ruhsatsız tabanca, 9 pompalı tüfek, 5 kurusıkı tabanca, 1 kilo 797 gram metamfetamin, 1 kilo 528 gram eroin, 165 gram esrar, 6 gram kokain, 1660 ecstasy hap, 10 bin adet sentetik ecza, uyuşturucu madde satışından elde edildiği belirlenen 22 bin 970 lira para, 2 hassas terazi ve çok sayıda tabanca fişeği ile silah yapımında kullanılan parça ele geçirildi.

Polisin yürüttüğü çalışmada, suç örgütü üyelerinin silah ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları, uyuşturucu ve uyarıcı madde temini ile kullanımını kolaylaştırdıkları, uyuşturucu madde ticaretinden elde ettikleri haksız kazançla lüks hayat yaşadıkları, lüks yaşantılarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak örgüte eleman kazandırdıkları ve bunları uyuşturucu madde kullanımına özendirdikleri, uyuşturucu madde ve silah ticaretinde etkin oldukları bölgeleri kaptırmamak için farklı kişi ya da gruplarla silahlı çatışmaya girdikleri, silah ve uyuşturucu maddeleri diğer illerden getirirken özel zula yöntemleri kullandıkları tespit edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.