Ankara'da "Trafik Ana Projesi" ile annelere trafik eğitimi verildi - Haber 1Haber 1

Ankara'da “Trafik Ana Projesi” ile annelere trafik eğitimi verildi

Ankara'da “Trafik Ana Projesi” ile annelere trafik eğitimi verildi

12 Ocak 2023 - 16:40

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü koordinesinde "Trafik Ana Projesi" kapsamında, annelere trafikte yaya güvenliği eğitimi verildi.

Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde Türkiye'de ilk defa düzenlenen programa çok sayıda anne ve çocukları katıldı.

Katılımcılara, eğitim başlamadan önce trafikte yayaların uyması gereken kurallar ve trafik levhalarına yönelik soruların olduğu test dağıtılarak cevaplamaları istendi.

Daha sonra başlayan programda, yayaların karıştığı kazalara ve alınması gereken tedbirlere ilişkin video izletildi.

Eğitimciler, çocuklara uygulamalı olarak yayaların dikkat etmesi gereken kuralları da gösterdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Baş Polis Fikret Gündüz, projenin amacının, çocukları anneleri aracılığıyla trafik güvenliği eğitimlerinden geçirerek, bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Mamak, Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören'de belediyelere bağlı kadın meslek edindirme kurslarında hedef kitlelere ulaştıklarını belirten Gündüz, proje kapsamında ağırlıklı olarak yaya güvenliği üzerinde durulduğunu ve geçen yılın ilk 4 ayında 47 merkezde 5 bin 590 katılımcıya ulaştıklarını ifade etti.

Proje öncesi yapılan çalışmalarda, yayaların karıştığı ölümlü ve yaralamalı kazalarının en büyük nedeninin güvenli geçitlerin olmadığı yerlerden karşıya geçmeleri olduğunu belirten Gündüz, "Sadece bu konuda bile yayaları bilinçlendirdiğimizde yayaların karışmış olduğu ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yüzde 50 oranında azalacağını düşündüğümüz için bu çalışmayı başlattık." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında, her yaş grubundan olumlu geri bildirimler aldıklarını söyleyen Gündüz, sonrasında yapılan anket çalışmalarında yüzde 97 oranında memnuniyet olduğunu belirtti.

Eğitimin ardından katılımcılara tekrar test dağıtılarak cevaplamaları istendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.