Antalya'da hortum cami minaresini yıktı, ev ve seralara zarar verdi - Haber 1Haber 1

Antalya'da hortum cami minaresini yıktı, ev ve seralara zarar verdi

Antalya'da hortum cami minaresini yıktı, ev ve seralara zarar verdi

03 Mart 2022 - 1:05

ABONE OL

ANTALYA (AA) – Antalya'nın Serik ilçesinde oluşan hortum nedeniyle caminin minaresini yıkıldı, bazı evler ve seralarda hasar meydana geldi.

Çandır Mahallesi'nde çıkan hortum Merkez Cami'nin minaresini yıktı. Minarenin üzerine düştüğü cami müezzini Emin Uygun'un evinde hasar oluştu.

Ailesiyle evde bulundukları sırada bir uğultu ve ses duyduklarını belirten Uygun, "Evin tavanı indi kalktı. Minarenin göçtüğünü anladım, hemen çocuklarımı alıp evden uzaklaştım. Herhangi bir can kaybı, yaralı yok. Sadece evde hasar meydana geldi. Minare komple indi. Yarısı yerde yarısı evin üzerinde halen tehlike devam ediyor. Ev her an göçebilir." dedi.

Serik Belediyesi Meclis Üyesi Ergüven Yılmaz ise saat 22.00 sıralarında şiddetli bir yağmur ve fırtına yaşandığını söyledi.

Camiye yakın bir yerde oturduğunu belirten Yılmaz, "Minarenin yıkıldığını duyduk. Dışarıya çıktığımda minare yerinde yoktu. Daha sonra mahallemizi aracımla dolaştım. Bazı evlerin ve seraların yıkıldığını gördüm. Büyük bir afet atlattık. Can kaybı olmaması bizi mutlu etti ama çok hasar var." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ali İhsan Nacak de "Aşağıdan bir hortum geldi bir anda evi yerle bir etti. Evi daha yeni yaptırmıştık. İçinde oturan yoktu. Ev tamamen harabeye döndü. Seralarda zarar var." ifadelerini kullandı.

Sağanak ve fırtınanın da yaşamı olumsuz etkilediği bölgede elektrik kesintisi yaşanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.