Antalya'da kadına şiddetin önlenmesi için farkındalık ödülleri verildi - Haber 1Haber 1

Antalya'da kadına şiddetin önlenmesi için farkındalık ödülleri verildi

– Etkinlikte, bir kadını darbeden şüpheliye müdahale anları güvenlik kamerasınca kaydedilen halk otobüsü şoförü de ödüllendirildi

Antalya'da kadına şiddetin önlenmesi için farkındalık ödülleri verildi

25 Kasım 2021 - 16:30

ABONE OL

ANTALYA (AA) – Antalya'da bir kadını darbeden kişiye müdahale eden ve bu anlar halk otobüsünün güvenlik kamerasınca kaydedilen şoför ödüllendirildi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında, Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kurum binasında etkinlik düzenlendi.

İl Müdürü Abdullah Çalışkan'ın konuşmasının ardından kadına yönelik şiddetle mücadele konulu sunum yapıldı.

Etkinlikte, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların ekonomik yönden desteklenmesi ve kadınların güçlendirilmesi konusunda davranış ve eylemleri ile farkındalık oluşturanlar ödüllendirildi.

Bu kapsamda, Antalya TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu ile şiddete uğrayan kadını iş yerine alarak koruyan Mehmet Bozkan adına kızı Pınar Karataş Bozkan'a ödül takdim edildi.

– Kadını kurtaran halk otobüsü şoförüne de ödül verildi

Geçen nisan ayında, 07 AU 336 plakalı halk otobüsüyle seyir halindeyken Yeşildere Mahallesi Aşık Veysel Caddesi’nde yol kenarında bir kadının darbedildiğini görerek, şüpheliye müdahale eden şoför Barış Aytar'a da ödülü Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan tarafından takdim edildi.

Darbedilen kadının kurtarılma anı ve sonrasında yaşananlar otobüsün güvenlik kamerasına yansımıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.