Ardahan ve Tunceli'de "Türkiye Çevre Haftası" kapsamında fidanlar toprakla buluştu - Haber 1Haber 1

Ardahan ve Tunceli'de “Türkiye Çevre Haftası” kapsamında fidanlar toprakla buluştu

Ardahan ve Tunceli'de “Türkiye Çevre Haftası” kapsamında fidanlar toprakla buluştu

06 Haziran 2022 - 18:55

ABONE OL

ARDAHAN/TUNCELİ (AA) – Ardahan ve Tunceli'de "Türkiye Çevre Haftası" etkinlikleri kapsamında fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Ardahan-Kars kara yolu üzerindeki Çamlıçatak ormanlığında bir araya gelen ilgili ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.

Etkinliğe katılan Vali Hüseyin Öner, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bahtiyar Topal, diğer kurum amirleri ve öğrenciler diktikleri fidanlara can suyu verdi.

Vali Öner, yaptığı konuşmada, çevre haftası dolayısıyla ağaçlandırma çalışması yaptıklarını söyledi.

Etkinliğin önemli olması dolayısıyla katılım sağlayan herkese teşekkür eden Öner, şunları kaydetti:

"Bu etkinlik ağaçlandırmanın önemsendiğinin göstergesidir. Bu nedenle çok anlamlı bir etkinlik olarak görüyoruz. Ağaçlandırma çalışmasına ihtiyacı olan bir iliz. Bu türden mütevazi çalışmalarla inşallah orman varlığımızı arttırmayı planlıyoruz. Tabiatı zenginleştirme ve güzelleştirmenin gayretindeyiz. Toplumumuzda git gide çevre bilinci ve duyarlılığı gelişiyor."

Öner, çevre bilinci ve duyarlılığını arttırmaya yönelik çalışmalar ve etkinlikler yaptıklarını, daha güzel bir çevre, daha yaşanabilir bir dünya ve Ardahan için çevre çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

– Tunceli

Tunceli'de Valilik ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce fidan dikimi yapıldı.

Atatürk Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Recep Tayyip Erdoğan Parkı'na çam fidanı dikti.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Osman Şahin ve Orman İşletme Müdürü Özcan Yüksel ve bazı kurum amirleri katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.