Ardahan'da durdurulan üç araçta 27 düzensiz göçmen yakalandı - Haber 1Haber 1

Ardahan'da durdurulan üç araçta 27 düzensiz göçmen yakalandı

– Gözaltına alınan sürücüler, “göçmen kaçakçılığı” suçundan tutuklandı

Ardahan'da durdurulan üç araçta 27 düzensiz göçmen yakalandı

01 Kasım 2021 - 11:36

ABONE OL

ARDAHAN (AA) – Ardahan'da yasa dışı yollarla yurda giren 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 3 kişi tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Kars-Göle kara yolu Eskidemirkapı mevkisinde yer alan uygulama noktasında üç aracı durdurup aradı.

Aramada araçlarda bulunan ve yasal olmayan yollarla yurda giren Afganistan uyruklu 27 düzensiz göçmen ile 3 aracın sürücüsü yakalandı.

İl Jandarma komutanlığına götürülen düzensiz göçmenler, işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Gözaltına alınan 3 sürücü ise çıkarıldıkları Göle Cumhuriyet Savcılığındaki sorguları sonrası sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince "göçmen kaçakçılığı" suçundan tutuklandı. Sürücülere ayrıca toplam 51 bin 57 lira idari para cezası kesildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.