Artvin'de çığ altında kalan milli takım antrenörü dağcının cenazesi Erzurum'da toprağa verildi - Haber 1Haber 1

Artvin'de çığ altında kalan milli takım antrenörü dağcının cenazesi Erzurum'da toprağa verildi

Artvin'de çığ altında kalan milli takım antrenörü dağcının cenazesi Erzurum'da toprağa verildi

05 Mart 2023 - 18:05

ABONE OL

ERZURUM (AA) – Artvin'in Yusufeli ilçesinde çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağcılık ve Dağ Kayağı Milli Takım Antrenörü, Dağ Kayağı Teknik Kurul Üyesi ve Alpin Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Tekin, memleketi Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı.

İlçeye bağlı Yaylalar köyünün Olgunlar Mahallesi mevkisinde doğa yürüyüşü sırasında çığ altında kalarak yaşamını yitiren 43 yaşındaki Tekin'in cenazesi, Yusufeli Devlet Hastanesi morgundan alınarak kara yoluyla Erzurum'a getirildi.

Aziziye ilçesi Dadaşkent semtinde bulunan evinde helallik alınan Tekin'in cenazesi, Narmanlı Camisi'nde kılınan namazın ardından Adaçay Mahallesi'nde toprağa verildi.

Cenazeye, Tekin'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra il protokolü, dağcılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

– Olay

Artvin'in Yusufeli ilçesinde dün doğa yürüyüşü yapmak için çıkan 9 kişi, Yaylalar köyünün Olgunlar Mahallesi mevkisinde çığ altında kalmıştı.

Gruptakilerden çığ altında kalan 5 kişiden Mustafa Tekin ve Necmi Can Öztoprak hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmaştı.

Mustafa Tekin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden sonra Malatya'da arama kurtarma çalışmalarına katılarak birçok kişinin enkazdan kurtarılmasında görev almış ve Erzurum'da 26 Şubat'ta depremlerde hayatını kaybedenleri anmak için buz tırmanışı etkinliği düzenlenmesine katkı sunmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.