Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Azerbaycan Milli İlimler Akademisi arasında işbirliği protokolü - Haber 1Haber 1

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Azerbaycan Milli İlimler Akademisi arasında işbirliği protokolü

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Azerbaycan Milli İlimler Akademisi arasında işbirliği protokolü

27 Ocak 2023 - 18:25

ABONE OL

ANKARA (AA) – Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Azerbaycan Milli İlimler Akademisi arasında akademik alanda bilgi alışverişinin sağlanması, ortak proje ve etkinliklerin hayata geçirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Kurum merkezindeki toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine iki kurumun temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Atatürk Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki köklü ilişkilerin önemine dikkati çekerek, askeri, ticari ve ekonomik ilişkilerin yanında iki devlet arasındaki akademik işbirliğinin de devam etmesi gerektiğini belirtti.

Protokol vesilesiyle iki ülke açısından stratejik konuların daha planlı bir şekilde ele alınacağını bildiren Özgen, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Atatürk Yüksek Kurumu bünyesindeki kurumlar tarafından gerçekleştirilecek bilimsel etkinliklerde Azerbaycan Milli İlimler Akademisinin de yer almasını beklediklerini ifade etti.

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. İsa Habibbeyli de iki ülke liderleri arasında önemli ölçüde geliştirilen dostane ilişkilerin bilim alanında yeni gelişmelere yol açtığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Atatürk Yüksek Kurumu Başkanı Özgen ile Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Başkanı Habibbeyli, işbirliği protokolünü imzaladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.