Avcılar'da "Deprem Önlem ve Arama Kurtarma Teknolojileri Hackathonu" düzenlendi - Haber 1Haber 1

Avcılar'da “Deprem Önlem ve Arama Kurtarma Teknolojileri Hackathonu” düzenlendi

Avcılar'da “Deprem Önlem ve Arama Kurtarma Teknolojileri Hackathonu” düzenlendi

10 Mart 2023 - 21:45

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Avcılar Belediyesi ve Entertech İstanbul Teknokent işbirliğinde düzenlenen "Deprem Önlem ve Arama Kurtarma Teknolojileri Hackathonu" başladı.

Avcılar Belediyesi Uygulamalı Çözüm ve İnovasyon Merkezi'ndeki etkinliğin açılışında konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 8 takımın, depreme karşı önlem almak ve sorunlara çözüm üretmek için yarışacağını söyledi.

Hançerli, "Bir arkadaşınız, 'Depremi hackleyeceğiz' dedi. Ben bunu çok sevdim. Ülkemiz için, İstanbul'umuz için, dünya için hackleyin depremi. Buradan çok güzel fikirlerin, çözüm önerilerinin çıkacağına inanıyorum." dedi.

Sağlık sebeplerinden dolayı etkinliğe katılamayan Entertech İstanbul Teknokent Genel Müdürü Muhammed Kasapoğlu da gönderdiği mesajla yarışmacılara başarılar diledi.

Entertech Girişimcilik ve Ticarileşme Uzmanı Onur Asan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin 48 saat sürecek bir fikir maratonu olduğunu söyledi.

Yarışmacıları, başvurular arasında yaptıkları ön değerlendirmeyle seçtiklerini ifade eden Asan, "8 ekip var. Bazıları mezun, bazıları öğrenci olmak üzere toplam 29 kişi ekipler halinde yarışacak." dedi.

Asan, yarışmacıların, teknoloji alanlarıyla alakalı sorulara ve sorunlara cevap arayacaklarını vurgulayarak, etkinliğin sonunda en etkili, en uygulanabilir çözümü veya iş fikrini ortaya çıkaran ekiplerin ödüllendirileceğini kaydetti.

Gençlerin fikirlerini daha ileriye götürmeyi amaçladıklarını belirten Asan, "İyi bir fikri veya çözüm önerisini kendi kuluçka programımızda destekleyerek ya da farklı sektörlerde işbirliği sağlayarak daha da geliştirebiliriz. Sonuçta ülkemize ve insanlarımıza faydalı olacak bir teknoloji ortaya çıkarsa yaptığımız iş bir sonuca varmış olur." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.