Avusturya’dan deprem bölgesine gönderilen konteynerler Bratislava’dan yola çıktı - Haber 1Haber 1

Avusturya’dan deprem bölgesine gönderilen konteynerler Bratislava’dan yola çıktı

Avusturya’dan deprem bölgesine gönderilen konteynerler Bratislava’dan yola çıktı

20 Mart 2023 - 17:16

ABONE OL

VİYANA (AA) – Avusturya’nın önde gelen inşaat firmalarından Strabag, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine 30'u konut, 3'ü banyo ve tuvalet olmak üzere 33 konteyner gönderdi.

Strabag Yönetim Kurulundan Omer Al-Rawi ve firma çalışanı Murat Acar'ın organize ettiği inisiyatif kapsamında konteynerler, Rail Cargo aracılığıyla Türkiye’ye taşınıyor.

Slovakya’nın başkenti Bratislava’daki Rail Cargo’nun toplama merkezinde düzenlenen programa Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer ve Strabag Üst Yöneticisi (CEO) Klemens Haselsteiner katıldı.

Büyükelçi Ceyhun, yaptığı konuşmada, Avusturya’nın Strabag firması tarafından 30'u konut, 3'ü banyo ve tuvalet olmak üzere 33 konteynerin Bratislava’da trenlere yüklenerek Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine gönderileceğini söyledi.

Ceyhun, "Strabag firmasına ve özellikle firmasının bu kampanyasında, bu yardımın yapılmasında büyük desteği olan Viyana Eyalet Meclisi Milletvekili Omer Al-Rawi’ye yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

– Avusturya'dan 150'ye yakın konteyner desteği

Ceyhun, tek başına Strabag firmasının yaptığı yardımların çok kıymetli olduğunu, bunun yanı sıra Avusturya’dan 150’ye yakın konteyner ve çok sayıda yardım malzemesinin Türkiye’ye gönderildiğini belirterek, hem burada yaşayan 300 bin Türk kökenli vatandaşa hem de desteklerini esirgemeyen Avusturyalılara şükranlarını iletti.

Türkiye’nin Bratislava Büyükelçisi Demirer de hem Strabag firmasına hem de deprem bölgesine yaptıkları yardımlardan ötürü Slovakya ve Avusturya’da yaşayan Türk kökenli vatandaşlara teşekkür etti.

– Strabag'dan bir yıl boyunca depremzedelere kira yardımı

Strabag Yönetim Kurulundan Milletvekili Omer Al-Rawi de firmalarının yürüttüğü konteyner yardımının dışında Strabag bünyesinde bir fon oluşturulduğunu, bu fonla firmada çalışan Türk kökenli işçilerin deprem bölgesinde etkilenen yakınlarına kira yardımı yapıldığını ifade etti.

Al-Rawi, şu ana kadar 25 aileye bu yönde destek olduklarını, bir yıl boyunca bu kişilerin kiralarının Strabag tarafından karşılanacağını anlattı.

Strabag’da çalışanların yakınları dışında kalan depremzedelere de yardım ulaştırmak için konteyner kampanyasını başlattıklarını ifade eden Al-Rawi, "Bu yardımları hem insani nedenlerden ötürü depremzedelere borçlu olduğumuzu düşünüyorum, ayrıca Strabag’ın bünyesinde çalışan Türk kökenli çalışanlara yönelik bir teşekkür olarak da değerlendiriyorum. Bizler bir aileyiz, kötü ve iyi zamanlarda birlikte olup birbirimize destek oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Al-Rawi, söz konusu yardımın bütün paydaşların ortak dayanışmasıyla oluşturulduğunu kaydederek, konteynerlerin 30 aileye barınma imkanı sunacağını ancak ilerleyen günlerde ihtiyaca göre farklı amaçlar için de kullanılabileceğini dile getirdi.

Şirket personeli Murat Acar da 17 yıldır bu firmada çalıştığını, kampanya başlatılırken kendisiyle fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Acar, Strabag adına deprem bölgesinde bulunduğunu, yıkımı bizzat gördükten sonra bu kampanyanın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladığını ve bunun bir parçası olduğu için mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.