Ayvalık'taki 7 asırlık Osmanlı camisinin restorasyonunda sona yaklaşıldı - Haber 1Haber 1

Ayvalık'taki 7 asırlık Osmanlı camisinin restorasyonunda sona yaklaşıldı

Ayvalık'taki 7 asırlık Osmanlı camisinin restorasyonunda sona yaklaşıldı

25 Kasım 2021 - 10:50

ABONE OL

BALIKESİR (AA) – Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi'ndeki tarihi Kadı Camisinin restorasyonunda son rötuşlar yapılıyor.

Camide, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından sağlanan destekle, Ayvalık Kaymakamlığı ve Belediyesi ile Ticaret Odasınca hazırlanan proje kapsamında geçen yıl başlatılan çalışma sürüyor.

Aslına uygun olarak rölöve çalışmasında sona yaklaşılan ibadethanenin birkaç ay içinde yeniden ibadete açılması planlanıyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, AA muhabirine, Kadı Camisi'nin Ayvalık'ın en önemli tarihi eserlerinden olduğunu söyledi.

Projenin 2018 yılında hazırlandığını ve restorasyona 2020'da başlandığını belirten Ergin, "Ayvalık Belediyesi olarak projenin kontrolü tamamen belediyemizin mühendisleri, mimarları tarafından yürütülmektedir. Birkaç ay içinde restorasyon işlemleri tamamlanacak." dedi.

Ergin, Kadı Camisi'nin çevre düzenlemesinin de Ayvalık Belediyesi tarafından üstlenildiğini aktardı.

Caminin, kurumların ortak çalışmasıyla restore edilerek geleceğe taşınacağını dile getiren Ergin, "Burası Ayvalık'ımızın en eski tarihi eserlerinden biri. Restorasyon çalışmaları başlamadan önce 1400'lü yıllar diye bildiğimiz bu camimiz restorasyon sırasındaki bulgularla anlaşılıyor ki 1300'lü yıllara kadar geçmişinin dayandığını görmüş oluyoruz." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.