Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Mustafayev, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüştü - Haber 1Haber 1

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Mustafayev, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüştü

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Mustafayev, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüştü

22 Kasım 2021 - 0:20

ABONE OL

TAHRAN (AA) – Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ekonomik ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, resmi ziyaret için Tahran'a gelen Mustafayev ile Abdullahiyan, iki ülke arasındaki iş birliğini ve Kafkaslardaki gelişmeleri değerlendirdi.

Mustafayev, Azerbaycan ile İran arasında petrol, doğal gaz ve taşımacılık alanlarında tarihi anlaşmalara yakın olduklarını belirterek, iki ülke dışişleri bakanlarının son yaşanan gerginliğin sona ermesinde yapıcı bir rol oynadığını söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen 2021'de ticaretin yüzde 22 arttığını belirten Mustafayev, bunun mevcut kapasitenin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Azerbaycan'ın Ermenistan işgalindeki topraklarını kurtarmasının Tahran ile Bakü arasındaki ekonomik ilişkilerde yeni bir dönemin başlamasına zemin oluşturduğunu dile getiren Abdullahiyan ise ticaret, taşımacılık ve enerji alanındaki kapasiteden istifade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Abdullahiyan, İranlı şirketlerin işgalden kurtarılan bölgelerin imarı için hazır olduğunu kaydederek, iki ülke vatandaşlarının gidiş gelişlerinin kolaylaştırılması ve uçak seferlerinin yeniden başlaması gerektiğinin altını çizdi.

İranlı Bakan, ülkelerin toprak bütünlüğünün desteklenmesinin ve uluslararası sınırların değişmezliğinin sabit ilkeleri olduğunu yineledi.

İki ülke arasındaki Ekonomik İş Birliği Ortak Komisyonu Azerbaycan Sorumlusu Mustafayev, bugün Tahran'da İran Yol ve Şehircilik Bakanı Rüstem Kasımi ve Petrol Bakanı Cevad Oci ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.