Bakü'de 4. Uluslararası Savunma Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı - Haber 1Haber 1

Bakü'de 4. Uluslararası Savunma Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı

– Türkiye, 20 farklı ülkeden 208 şirketin yer aldığı fuara en büyük katılımı sağladı

Bakü'de 4. Uluslararası Savunma Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı

06 Eylül 2022 - 12:15

ABONE OL

BAKÜ (AA) – Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 4. Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX 2022) açıldı.

Azerbaycan Savunma ve Savunma Sanayisi bakanlıkları tarafından Bakü Expo Center'de düzenlenen fuarın açılışında Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Azerbaycan Savunma Sanayisi Bakanı Medet Guliyev ve çok sayıda üst düzey yetkili yer aldı.

Fuara, Türkiye'den Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere katıldı.

Azerbaycan Savunma Sanayisi Bakanı Guliyev'in Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in mesajını okumasıyla başlayan fuarda, Hasanov'la stantları gezen Güler ve Dere yetkililerden bilgi aldı.

– Fuara en büyük katılım Türkiye'den

Türkiye, 20 farklı ülkeden 208 şirketin yer aldığı fuara en büyük katılımı sağladı.

ADEX 2022'de, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) liderliğinde, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği desteğiyle 41 Türk savunma sanayi firması yer aldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) altın sponsoru olduğu fuarda, toplam 2 bin 801 metrekare alanda, "Türk Milli Pavilyonu" konsepti oluşturuldu.

Fuar süresince Türk resmi heyeti, ev sahibi ülke yetkilileri ve fuara katılacak diğer ülke heyetleriyle görüşmeler yapacak. Türkiye Milli Pavilyonu'nda, fuar katılımcılarına Türk savunma sanayisi ve ileri teknolojik yeteneklerine ilişkin bilgiler sunulacak ve iş birliği fırsatları değerlendirilecek.

Fuara ASELSAN, TUSAŞ, HAVELSAN, OTOKAR, MKE AŞ, ROKETSAN, Sarsılmaz, ASFAT, BMC, Altay Yazılım, Armelsan, ASSAN, Ata Silah, Ayesaş, Berkin Mühendislik, BLG Savunma, Dearsan, Dorçe, HTR, İŞBİR, Karel, KZ Mekotronik, Lentatek, Maren Robotics, Masttech, MILSOFT, Nanografi, NUROL Technology, Profen, Sağlam Metal, SAHA İstanbul, Samsun Yurt Savunma, SDT, SIMSOFT, STM, TAIS, TARGET ATIŞ SİS, TİSAŞ, Titra, TURMAKS ve ÜNİMETAL firmaları katılım sağlıyor.

Güney Kafkasya ve Orta Asya bölgesinin en önemli savunma fuarları arasında yer alan ADEX 2022, 8 Eylül'e kadar sürecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.