Bakü'de, Karabağ'a özgü yöresel kıyafetler defilesi yapıldı - Haber 1Haber 1

Bakü'de, Karabağ'a özgü yöresel kıyafetler defilesi yapıldı

Bakü'de, Karabağ'a özgü yöresel kıyafetler defilesi yapıldı

30 Ekim 2021 - 14:51

ABONE OL

BAKÜ (AA) – Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Karabağ'a özgü yöresel kıyafetlerin defilesi yapıldı.

Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfınca düzenlenen defilede, moda tasarımcısı Gülnare Halilova'nın hazırladığı 12 yöresel kıyafet, davetlilerin beğenisine sunuldu.

Defileyi, Azerbaycan Kültür Bakanı Yardımcısı Sevda Memmedaliyeva, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Bakü'de görevli yabancı misyon temsilcileri ve davetliler izledi.

Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva, etkinlikte yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk halkı ve devletini kutladı.

Sergilenen kıyafetlerin Azerbaycan kültüründe özel bir yeri olduğunu vurgulayan Efendiyeva, her kıyafetin Karabağ'ın bir bölgesini sembolize ettiğini kaydetti.

Efendiyeva, defilenin galip Azerbaycan ordusuna, Başkomutan İlham Aliyev'e, şehit ve gazilere ithaf edildiğini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.