Başkentte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı - Haber 1Haber 1

Başkentte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Başkentte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

01 Mayıs 2022 - 16:55

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara'da, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

Anadolu Meydanı'nda düzenlenen etkinliğine, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikalar ile sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi parti üyeleri katıldı.

Polis noktalarında üstleri arandıktan sonra kutlama alanına giren gruplar, taşıdıkları pankart ve flamalarla renkli görüntüler oluşturdu.

Organizasyonu yapan sivil toplum kuruluşları adına konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Köklü, 1 Mayıs'ın, işsizleştirmeye mahkum etme politikalarına karşı insanca yaşam güvencesi talebini haykırma günü olduğunu söyledi.

Emekçilerin aynı amaç etrafından bir araya gelmeleri halinde bütün engelleri aşacaklarını belirten Köklü, işçinin alın terinin karşılığını tam anlamıyla alacağı güne kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün de binlerce kişinin, emekçilerin hakları ve geleceği için alanda buluştuğunu belirtti.

İşçi sınıfının mücadelesinin her geçen büyüdüğünü ifade eden Görgün, günün sonunda kazananların emekçiler olacağını söyledi.

Zamlar nedeniyle işçi kesimin geçinemediğini, bu nedenle asgari ücretin bir an önce artırılması gerektiğini dile getiren Görgün, aynı şekilde en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep etti.

Konuşmaların ardından sanatçıların seslendirdiği parçalar eşliğinde halay çeken vatandaşlar, daha sonra slogan atarak alandan ayrıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.