Başkentte evde beslenen sincap koruma altına alındı - Haber 1Haber 1

Başkentte evde beslenen sincap koruma altına alındı

– Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkililerince el konulan sincap, doğal hayata uyum sağlayamayacak olması nedeniyle Keçiören Belediyesinin Doğal Yaşam Parkı’nda yaşamını sürdürecek

Başkentte evde beslenen sincap koruma altına alındı

12 Aralık 2022 - 17:25

ABONE OL

ANKARA (AA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yasak olmasına rağmen evde beslendiği belirlenen sincaba el koydu.

Keçiören Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileri bir vatandaşın evde beslenmesi yasak olan sincabı evcilleştirdiğini tespit ederek harekete geçti.

Kötü beslendiği belirlenen ve evcilleştiği için doğaya bırakılması durumunda yaşaması mümkün olmayan sincaba Keçiören Belediyesi sahip çıktı.

Ayağında problem olduğu için tedavi altına alınan sincap ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da yakından ilgilendi.

– "Vatandaşlarımız sincabımızı ziyaret edip rahatlıkla görebilir"

Sincabın emin ellerde olduğunu söyleyen Altınok, "Ormanlık alanda yaşaması gereken ancak evcilleştiği için vahşi yaşama uyum sağlayamayacağını bildiğimiz bu canlımızı Doğal Yaşam Parkımızda besleyeceğiz. Vatandaşlarımız da sincabımızı ziyaret edip rahatlıkla görebilir." dedi.

Küçük sincap bundan sonra Keçiören Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda ayrılan özel bölümde yaşamını sürdürecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.