"Ben Nazım" müzikalinin prömiyeri Harbiye'de yapıldı - Haber 1Haber 1

“Ben Nazım” müzikalinin prömiyeri Harbiye'de yapıldı

“Ben Nazım” müzikalinin prömiyeri Harbiye'de yapıldı

20 Eylül 2022 - 23:45

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Şair Nazım Hikmet'in hayatına ve aşklarına tanıklık etmeye çağıran "Ben Nazım" müzikalinin prömiyeri Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi.

Usta sanatçı Zülfü Livaneli'nin Nazım Hikmet şiirlerinden bestelediği şarkılarından oluşan müzikale, sanatseverlerin yanı sıra kültür sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Müzikalde, oyuncu Engin Hepileri ve Hakan Özgömeç, Nazım Hikamet'i, İlke Kodal, Vera'yı, Deniz Alp de Piraye'yi canlandırırken Petek Çetintemel ise Münevver rolünü üstlendi.

Müzik direktörlüğünü ve 40 kişilik Symphonista Orkestrası'nın şefliğini Rengim Gökmen'in üstlendiği müzikalin rejisi ve koreografisi Mehmet Balkan imzasını taşıyor.

Metinlerini Şirin Aktemur'un kaleme aldığı "Ben Nazım" müzikali için Livaneli bestelerinin yeniden düzenlemelerini Tolga Taviş yaptı.

RockA grubu ve solistler Görkem Ezgi Yıldırım (soprano), Sibel Gürsoy (vokal), Zeynep Halvaşi (mezzo soprano), Petra Nachtmanova (vokal, bağlama), Serkan Taylan (tenor), Mehmet Yılmaz (bas bariton) ve Teyfik Rodos'un (bas) sesleriyle mozaik bir anlatı oluşturdukları gösteride Duende Global Çağdaş Dans Topluluğu da dans gösterisiyle sahne aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.