Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Berlin Büyükelçisi Şen, Ece Sarıgül'ün bıçakla öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarını söyledi

BERLİN (AA) – Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya'nın

BERLİN (AA) – Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya'nın İllerkirchberg beldesinde, 14 yaşındaki Ece Sarıgül'ün okula giderken bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Şen, Sarıgül'ün ailesini ziyareti sonrasında, bölgede yaşayan Türklerle görüştü.

Almanya'daki Türk toplumuna başsağlığı dileyen Şen, "14 yaşındaki bir kızımızın bu şekilde hayattan koparılması çok üzücü, şoktayız. Olayın tam açıklığa kavuşturulması için devletimiz, Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuz olarak takipçisi olacağız. Aileye, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadesini kullandı.

Şen, olayla ilgili suçlunun ya da suçluların adaletin önüne çıkarılmasını ve en ağır cezalarla cezalandırılmasını beklediklerini kaydetti.

Büyükelçi Şen, Baden Württemberg Eyalet İçişleri Bakanı Thomas Strobl ile saldırının meydana geldiği yere çiçek bıraktı.

– Olay

Ulm kenti yakınlarındaki İllerkirchberg beldesinde dün, Eritreli sığınmacı olduğu öğrenilen 27 yaşındaki bıçaklı saldırgan, okul yolundaki Ece Sarıgül ve Nerea M'ye saldırmıştı.

Ece Sarıgül, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Nerea M'nin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Alman makamları, Eritreli sığınmacının da bıçak yaraları nedeniyle hastanede tedavi altında olduğunu ve olayın neden gerçekleştiğinin henüz bilinmediğini açıkladı.