Berlin’de Aziziye Camisi Derneğince "Gönüller Köprüsü" etkinliği düzenlendi - Haber 1Haber 1

Berlin’de Aziziye Camisi Derneğince “Gönüller Köprüsü” etkinliği düzenlendi

Berlin’de Aziziye Camisi Derneğince “Gönüller Köprüsü” etkinliği düzenlendi

14 Ocak 2023 - 14:05

ABONE OL

BERLİN (AA) – Almanya’nın başkenti Berlin’de faaliyetlerini sürdüren Aziziye Camisi Derneği, "Gönüller Köprüsü" etkinliği düzenledi.

Neukölln ilçesindeki Gemeinschaftshaus Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Berlin Bölge Başkanı Hasan İstanbul, Berlin Eyalet Meclisi Milletvekili Derya Çağlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Aziziye Camisi Derneği Başkanı Fevzi Mercan, kültürden spora, eğitimden sosyal faaliyetlere kadar çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu faaliyetlerle bölge sakinlerinin gönlünü kazanmak ve birlikte yaşamak için iyi bir atmosferin oluşmasını sağlamak istediklerini söyledi.

Mercan, “Gönüller Köprüsü” etkinliğinde bu faaliyetleri tanıttıklarını ifade etti.

– "Bürokratik ve politik engellerle karşılaşıyoruz"

Hizmet verdikleri mekanın yaptıkları ve planladıkları çalışmalar için yetersiz kaldığını ve yeni bina inşaatına başladıklarını anlatan Mercan, “Ancak şu anda maalesef bürokratik ve politik engellerle karşı karşıyayız. İnşallah bunu en kısa zamanda aşar ve hizmetlerimizi daha geniş kitlelere yayarız." dedi.

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Yücekök de böyle güzel bir camianın hem kendi aralarında hem de yaşadıkları bölgedeki Alman ve diğer milletlerden komşularıyla güzel münasebetlerini ve çalışmalarını gördüğünü ifade ederek, en kısa zamanda Aziziye Camisi’nin yeni yeriyle ilgili ufak tefek pürüzlerin aşılacağından emin olduğunu belirtti.

IGMG Berlin Bölge Başkanı İstanbul da yapılan hizmetlerin sadece Müslüman Türk toplumuna değil, bu ülkede yaşayan tüm insanlara yönelik olduğunu dile getirerek, “İçinde yaşadığımız toplum için daha güzel şeyler yapılacağına inanıyorum.“ dedi.

Etkinlikte Aziziye Camisi'nde eğitim gören öğrenciler, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu, cami derneğinin faaliyetleri tanıtıldı, kum sanatı ve müzik gösterileri yapıldı, Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.