Beylikdüzü'nde yabancılara usulsüz evrak çıkaran 2 kişi yakalandı - Haber 1Haber 1

Beylikdüzü'nde yabancılara usulsüz evrak çıkaran 2 kişi yakalandı

Beylikdüzü'nde yabancılara usulsüz evrak çıkaran 2 kişi yakalandı

21 Kasım 2022 - 13:56

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Beylikdüzü'nde yabancı uyruklu kişilere usulsüz ikamet izni ve deport belgesi gibi evrak çıkardıkları belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü'nde bir iş yerinde, yabancı uyruklu kişilerin ihtiyaç duyduğu evrakın usulsüz biçimde basıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Sosyal medya üzerinden "Deport kaldırma, garantili ikamet izni çıkarma" gibi ilanlar verdikleri belirlenen şüphelilerin, Barış Mahallesi'ndeki bir iş yerinde faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Belirlenen adrese düzenlenen baskında iş yeri sahibi N.C. ile sigortasız şekilde yanında çalıştırdığı B.Y. gözaltına alındı.

İş yerine Maliye görevlileri tarafından ödenmeyen faturalarla ilgili 32 bin lira, SGK görevlileri tarafından da sigortasız işçi çalıştırmaktan 25 bin lira cezai işlem uygulandı.

Ruhsatsız faaliyet yürüttüğü belirlenen iş yeri zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli serbest bırakıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.