Binali Yıldırım, Macaristan'da ziyaretlerde bulundu - Haber 1Haber 1

Binali Yıldırım, Macaristan'da ziyaretlerde bulundu

Binali Yıldırım, Macaristan'da ziyaretlerde bulundu

15 Ekim 2021 - 16:55

ABONE OL

BUDAPEŞTE (AA) – AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Konseyi Aksakallar Keneşinin Türkiye üyesi Binali Yıldırım, Macaristan'daki Osmanlı eserlerinden Gül Baba Türbesi, Budapeşte Büyükelçiliği ve Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünü (YEE) ziyaret etti.

Türk Konseyi Budapeşte Temsilcilik Ofisi, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Enstitüsü ve Azerbaycan Uluslararası İlişkiler Araştırmalar Merkezince Budapeşte'de düzenlenen uluslararası konferansa katılmak üzere Macaristan'da bulunan Yıldırım'ın ziyaretlerine Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay eşlik etti.

– Gül Baba

Gül Baba, 2 Eylül 1541'de Kanuni Sultan Süleyman'ın Budin seferi sırasında vefat etmişti. Tarihi kayıtlara göre, Kanuni Sultan Süleyman, Gül Baba'nın cenaze namazına bizzat katılmıştı.

Gül Baba Türbesi, 1543-1548 döneminde 3. Budin Beylerbeyi Yahya Paşazade Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştı.

Türk-Macar dostluğunun sembolü kabul edilen "Budin'in manevi bekçisi" Gül Baba Türbesi, başkent Budapeşte'de Gül Tepesi (Rozsadomb) olarak bilinen bölgede yer alıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.