Bodrum'da denize kaçak hafriyat döken firmanın çalışma izni iptal edildi - Haber 1Haber 1

Bodrum'da denize kaçak hafriyat döken firmanın çalışma izni iptal edildi

Bodrum'da denize kaçak hafriyat döken firmanın çalışma izni iptal edildi

17 Mart 2022 - 12:25

ABONE OL

MUĞLA (AA) – Muğla'nın Bodrum ilçesinde denize kaçak hafriyat döktüğü öne sürülen inşaat firmasına belediye ekiplerince ceza kesildi, firmanın çalışma izni de iptal edildi.

Küçükbük Mahallesi Kızılburun mevkisindeki özel bir inşaat firmasınca denize ve kıyısına kaçak dolgu yapıldığı ihbarını alan Bodrum Belediyesi Zabıtası ile Belediye Çevre Denetim Birimi ekipleri bahse konu adrese gitti.

Alanda yapılan incelemede denize kaçak hafriyat döküldüğü belirlendi. Çalışma, belediye zabıta ekiplerinin müdahalesiyle durduruldu. Firmaya para cezası uygulanırken, söz konusu alan eski haline dönüştürülene kadar firmanın çalışma izinleri de iptal edildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kimsenin doğal alanları göz göre göre katletmesine izin veremeyeceklerini bildirdi.

Aras, imar affı beklentisiyle artan kaçak yapılaşma, kaçak hafriyat dökümleriyle doğal bitki örtüsünün yok edilmesi ve kıyılardaki tahribatının önüne geçmek için ekiplerin gece gündüz çalışmalarını sürdürdüğüne dikkati çekti.

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürü Deniz Özyıldız da şu ana kadar bölgeye yaklaşık 400 kamyon hafriyatın döküldüğünü belirlediklerini kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.