Boğazına bir kilo ağırlığında iki çupra takılan karabatak müdahaleyle kurtarıldı - Haber 1Haber 1

Boğazına bir kilo ağırlığında iki çupra takılan karabatak müdahaleyle kurtarıldı

– Veterinerler, kuşun boğazından yaklaşık bir kilogram ağırlığındaki iki çupra çıkardı

Boğazına bir kilo ağırlığında iki çupra takılan karabatak müdahaleyle kurtarıldı

23 Şubat 2022 - 13:10

ABONE OL

ANTALYA (AA) – Antalya'nın Finike ilçesinde yutmaya çalıştığı balıklar boğazına takılan karabatak, veterinerin müdahalesiyle hayata döndürüldü.

Limandaki vatandaşlar, hareketsiz buldukları karabatağı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine teslim etti.

Görevliler, boğazına balık takıldığı için nefes almakta güçlük çektiği anlaşılan kuşu, Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine götürdü.

Veterinerlerin yaklaşık 30 dakika süren müdahalesi sonucu karabatağın yutmaya çalıştığı iki çupra çıkarıldı.

Kumluca Belediyesi Veteriner Hekimi Sinan Ulusoy, karabatağın iki balığı aynı anda yutmaya çalışması sonucu, balıklardan birinin boğazına takılı kaldığını, diğerini ise sıkışma nedeniyle yutamadığını söyledi.

Yaptıkları müdahaleyle bir kilogram ağırlığındaki iki balığı kuşun boğazından çıkarttıklarını ifade eden Ulusoy, "Karabatak uzun üzer solunum sıkıntısı çekmiş ve balıkların kılçıkları nedeniyle boğaz ve yemek borusunda yırtıklar oluşmuş. Müdahalemizle balıkları çıkarttık, ancak kuşumuz yaşadığı travma nedeniyle bitkin durumda. Tedavisini merkezimizde takip ediyoruz. Yemek yeme yetisi yok, beslenmesini mama ile yapıyoruz." diye konuştu.

Ulusoy, kuşun iyileşip kendini yaşamını idame edecek duruma geldiğine doğal ortamına geri bırakılacağını dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.