Bolu'da Kovid-19'da risk gruplarına hatırlatma dozu uygulanıyor - Haber 1Haber 1

Bolu'da Kovid-19'da risk gruplarına hatırlatma dozu uygulanıyor

Bolu'da Kovid-19'da risk gruplarına hatırlatma dozu uygulanıyor

04 Kasım 2021 - 17:50

ABONE OL

BOLU (AA) – Bolu'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede mRNA aşısı olan ve riskli grupta yer alanlara, hatırlatma dozu uygulanmaya başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "mRNA aşısı olan risk gruplarına hatırlatma dozu uygulanacak" yönündeki açıklamasının ardından Bolu kent merkezi, ilçeler ve köylerde, sisteme tanımlanan vatandaşlar, randevularını alarak hatırlatma aşılarını yaptırıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kent merkezine bağlı Demirciler köyünü ziyaret ederek, Demirciler Köyü Sosyal Tesisi ve Köy Konağı'nda, köy sakinlerine yönelik aşılama çalışması gerçekleştirdi.

Köy sakinlerine Kovid-19 ile mücadele konusunda bilgi veren İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, aşı yaptırma çağrısında bulundu.

Aşılamayla salgında kontrolün ele alınacağını dile getiren Demirkol, "Sayın Bakanımızın da günlük uyarıları bu noktada oldukça önemli ve vatandaş üzerinde ciddi bir etki oluşturuyor. Yine Sayın Vali'mizin konuyla ilgili yakın takipleri ve talimatlarıyla da Bolu'da süreci olumlu bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz." dedi.

Demirkol, Bolu'nun ikinci doz aşı uygulamasında mavi kategoride yer aldığını aktararak, hassasiyet gösteren vatandaşlara ve fedakarca çalışan sağlık personeline teşekkür etti.

Eksik olanlara aşılarını yaptırmayı öneren Demirkol, şunları söyledi:

"Biz de onları köylerde, iş yerlerinde, organize sanayide, askeriyede, toplu olan bütün yerlerde ziyaret ederek, yerinde aşı hizmetini Sayın Bakan'ımızın talimatıyla ve Vali'mizin koordinasyonunda uygulamaya çalışıyoruz. Bolu iyi noktada fakat daha iyi olabilmesi için eksik aşıların bir an önce tamamlanması lazım. Yüzde 77 olan oranımızı yüzde 100 olarak güncellemiş durumdayız. Bütün vatandaşlarımızı aşıya davet ediyoruz. Özellikle dün Bilim Kurulunda Sayın Bakan'ımızın açıklamış olduğu, gebelerin aşısının tam olması, özellikle bu varyantta büyük önem arz ediyor. Bu konuda bir kez daha hassasiyeti belirtmek isterim."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.