Bursa Uludağ, yeşil alanlarıyla dünyada ilk 50 üniversite arasında - Haber 1Haber 1

Bursa Uludağ, yeşil alanlarıyla dünyada ilk 50 üniversite arasında

Bursa Uludağ, yeşil alanlarıyla dünyada ilk 50 üniversite arasında

03 Mart 2022 - 11:25

ABONE OL

BURSA (AA) – Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yeşil alana sahip üniversiteler sıralamasında dünyada 50'nci, Türkiye'de ise ilk 3 üniversite arasında yer aldıklarını bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, BUÜ Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğünün Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlediği "Sürdürülebilirlikle Tanışıyoruz" etkinliğinin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yaklaşık bir yıl önce Sürdürülebilir Kampüs Projesi'ni başlattıklarını vurguladı.

Daha iyi, daha güzel, yaşanabilir ve süreklilik arz eden bir kampüs fikriyle çalıştıklarını kaydeden Kılavuz, "Dünyamız bizlere emanet. Bizler de emanetçiyiz. Gelecek nesillere de bu emaneti en iyi şekilde bırakmamız gerekiyor. Dünya bunun farkında ancak uygulamada birtakım sorunlar yaşandığı hepimizin malumudur. Gelişmiş ülkelerin çevreye sahip çıktığı söyleniyor. Bizlere bu şekilde yansıtılıyor. Ancak dünyayı ve çevreyi en hoyratça kullananın da bu ülkeler olduğunu biliyoruz. Bir yandan gelişmeye devam etmek diğer yandan da doğayı korumak zorundayız." açıklamasında bulundu.

Üniversite olarak önceki yıl Green Metrics sıralama kuruluşuna başvurduklarını aktaran Kılavuz, çok güzel bir kampüse sahip olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeşil alana sahip üniversiteler içinde Türkiye'de ilk üç içindeyiz. Dünya sıralamasında ise ilk 50 içindeyiz. Sürdürülebilirlik eğitimi ve araştırmaları konusunda da aynı derecelere sahibiz. 15,5 milyon metrekare bir kampüs arazimiz var. Bunun 5,5 milyon metrekaresi çam ağaçlarıyla kaplı. Bir anlamda Bursa'nın akciğerleri konumundayız. Bu yeşil alan ve doğa sayesinde dünyadaki en önemli üniversitelerinden birisi konumuna geldik. Bizim asli görevlerimizden birisi bu güzelliğe ve doğaya sahip çıkmaktır."

BUÜ Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoğlu ise etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, "Çevre problemlerini anlayabilirsek, aynı dili konuşursak, dertleri paylaşırsak belki bir şeyler yapabilir ve bir şeyleri başarabiliriz." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ile Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, dekanlar, akademisyenler, personel, üniversite ve ilköğretim öğrencileri de katıldı.

Kılavuz ve beraberindekiler, tören öncesinde fuaye alanında stant açan öğrenci topluluklarını ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.