Büyük Zafer'in 100. yılı, Yenikapı Meydanı'nda kutlandı - Haber 1Haber 1

Büyük Zafer'in 100. yılı, Yenikapı Meydanı'nda kutlandı

Büyük Zafer'in 100. yılı, Yenikapı Meydanı'nda kutlandı

31 Ağustos 2022 - 0:05

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB), 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Yenikapı Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, işgal kuvvetlerinin gemilerinin bulunduğu sahilde 100 yıl sonra 30 Ağustos'u kutlamanın keyfini, onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin kıymetini bildiklerini dile getiren İmamoğlu, "Yurtta barış, dünyada barış, diyerek kazandık bu zaferi. Dünyada başka bir örneği yok. Bağımsızlığı kazanmanın kıymetini elbette biliyorduk. Kimseye düşmanlık etmeyiz ama kimsenin düşmanlığına karşı da boyun eğmeyiz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'yiz, biz Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşlarıyız. Bizler, millet olarak devletimizi, Cumhuriyetimizi 30 Ağustos zaferine borçluyuz." diye konuştu.

İmamoğlu, bu zaferde kime borçlu olunduğunun bilinmemesi halinde hedeften şaşılacağını anlatarak, şöyle devam etti:

"30 Ağustos zaferini, 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek ayağa kalkan bu aziz millete borçluyuz. Vatanı uğruna, hiç kimseden hiçbir şey beklemeksizin bir şarkı söyler gibi ölüme gidebilen Anadolu'nun yiğit kadınlarına ve yiğit erkeklerine borçluyuz. Onlar hepinizin dedeleri, nineleri. 30 Ağustos zaferini, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.' diyerek o kutlu yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz."

Moğollar müzik grubunun konser verdiği etkinlikte, Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Nazım Hikmet'in "Kuvayi Milliye Destanı" eseri CRR Senfoni Orkestrası, ışık gösterisi ve video mapping eşliğinde seslendirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.