Cezayir'de 7. Afrika Uluslar Futbol Şampiyonası başladı - Haber 1Haber 1

Cezayir'de 7. Afrika Uluslar Futbol Şampiyonası başladı

– Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman, ülkesinin bu şampiyonanın başarısı için tüm imkanları sağladığını söyledi

Cezayir'de 7. Afrika Uluslar Futbol Şampiyonası başladı

14 Ocak 2023 - 1:10

ABONE OL

CEZAYİR (AA) – Cezayir'in ev sahipliğinde düzenlenen 7. Afrika Uluslar Futbol Şampiyonası (CHAN) açılış töreniyle başladı.

Başkent Cezayir'deki Nelson Mandela Stadyumu'nda düzenlenen törene Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman, FIFA Başkanı Gianni Infantino, Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Başkanı Patrice Motsepe ve Nelson Mandela'nın torunu Zwelivelile Mandla Mandela ile çok sayıda futbolsever katıldı.

Başbakan bin Abdurrahman, törende yaptığı konuşmada, ülkesinin bu şampiyonanın başarısı için tüm imkanları sağladığını belirtti.

CAF Başkanı Motsepe ise Cezayir'in bir futbol ülkesi ve tüm Afrikalıların evi olduğunu kaydederek, bu şampiyonanın yarışma tarihinin en iyisi olacağını dile getirdi.

Başkent Cezayir'in Baraki bölgesinde inşa edilen Nelson Mandela Stadyumu'nun açılışı dün Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, FIFA Başkanı Gianni Infantino, Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Başkanı Patrice Motsepe ve Nelson Mandela'nın torunu Zwelivelile Mandla Mandela'nın katıldığı bir törenle gerçekleştirilmişti.

Cezayir'de Nelson Mandela Sstadyumu'nun yanı sıra Vahran’da (Oran) Miylud Hedefi, Konstantin’de Şehit Hamlavi ve Annaba'da 19 Mayıs stadyumları CHAN futbol turnuvasında hizmet verecek.

7. Afrika Uluslar Futbol Şampiyonası (CHAN), 13 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında, 18 Afrika ülkesinin katılımıyla düzenleniyor.

İlki 2009’da düzenlenen Afrika Uluslar Futbol Şampiyonası'na bu yıl ilk kez Cezayir ev sahipliği yapıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.