CHP, öğrencilerin ikamet sorunu yaşamadan oy kullanması için kampanya başlattı - Haber 1Haber 1

CHP, öğrencilerin ikamet sorunu yaşamadan oy kullanması için kampanya başlattı

CHP, öğrencilerin ikamet sorunu yaşamadan oy kullanması için kampanya başlattı

25 Ocak 2023 - 16:15

ABONE OL

ANKARA (AA) – CHP Gençlik Kolları, seçim günü ikametgahlarından farklı yerde bulunan gençlerin oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla "Demokrasi Bileti" adlı kampanya başlattı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında öğrencilerin ikametgah sorunu yaşamaksızın oy kullanabilmesini sağlamaya yönelik kampanya hakkında bilgi verdi.

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak gündeme getirilmesinin, gençlerin oy kullanmasını engellemeye yönelik bir hamle olduğunu savunan Killik, eğitim dönemi sürerken ailesinden uzakta üniversite okuyanların oy kullanma zorluğu çekeceğini belirtti.

Ramazan Bayramı'nda üniversite öğrencilerinin memleketlerine giderek aileleriyle hasret gidermesine katkı sunmak amacıyla "Askıda Genç Bilet" kampanyası düzenlediklerini hatırlatan Killik, "Şimdi madem onlar 'gençler oy kullanamasın' diye seçimlerini öne alıyor, biz de bu sefer 'Demokrasi Bileti' kampanyasını hayata geçiriyoruz." dedi.

Kampanyayı, gençlerin aile evlerine dönerek oy kullanmasını sağlamak için başlattıklarını kaydeden Killik, üniversite öğrencilerinin ikametgah kontrol ve güncellemelerini nasıl yapabileceklerine ilişkin bilgilendirmeyi üniversitelerin önünde kuracakları stantlarda ve sosyal medya üzerinden videolarla anlatacaklarını söyledi.

Türkiye'deki 209 üniversitenin 127'sinin CHP tarafından yönetilen belediyelerin sınırında yer aldığına işaret eden Killik, şöyle devam etti:

"Zaten üzerine kayıtlı bir elektrik, su gibi fatura bulunan herkes e-Devlet üzerinden adres değişikliği yapabilir. E-Devlet üzerinden adres değiştirme hakkına sahip değilse nüfus müdürlüğüne ve seçim kuruluna gitmesi gerekiyor. İşte burada biz devreye gireceğiz. Tüm belediyelerimiz seferberlik ilan edecek ve hangi partiye oy vereceğine sorulmaksızın başvuran herkesin ikametgah taşıma işlemlerinde gerek yönlendirme, gerekse araçla taşıma yaparak destek verilecek."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.