Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi kışta da ziyaretçi ağırlayacak - Haber 1Haber 1

Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi kışta da ziyaretçi ağırlayacak

Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi kışta da ziyaretçi ağırlayacak

27 Ekim 2022 - 18:10

ABONE OL

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Daday ilçesinde açılan Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi, kış aylarında da hizmet verecek.

Daday Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının katkılarıyla yapılan tesis, ziyaretçilerin yanı sıra özel bireylere yönelik sosyal sorumluluk projelerine ev sahipliği yapıyor.

Birçok engelli çocuğun atla tanışıp rehabilite olmasına imkan sağlayan merkez, kapalı manej (atların eğitildiği alan) bölümüne sahip olması sayesinde kışın da kullanılabilecek.

Daday Kaymakamı Ayşegül Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, merkez hakkında bilgi verdi.

Merkezde özel bireylerin yanı sıra tüm vatandaşlara hizmet verildiğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Özel bireylere yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz. Onların kişisel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda model binicilik tesisi olarak Daday'a atçılık anlamında büyük katkı sağlamaktayız. Burada 7 gün 24 saat hizmet vermekteyiz. Tesisimizde kafeterya hizmetimiz de bulunmakta. Bunun yanında konaklama faaliyetleri için ileride bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. Atlı terapi merkezimizde sosyal faaliyetlerimiz, sosyal projelerimiz devam etmekte. Burada özel bireylere yönelik, onların kişisel gelişimlerinin, öz güvenlerinin artması yönünde projeler gerçekleştirmekteyiz. Atlarla iç içe olduklarında öz güvenlerinin arttığını gözlemledik. Bu anlamda kendilerini teşvik etmek istiyoruz."

Yıldırım, kapalı manej bölümünde isteyenlerin kışın da ata binebileceklerini belirterek, "Bunun yanı sıra Daday'da gençlerin atlarla, doğayla iç içe olması için Milli Eğitim, Gençlik ve Spor bakanlıklarımızın yürüttüğü projeler çerçevesinde gençlik kamplarıyla entegre olmuş durumdayız. Daday'ımız doğasının güzelliği ile at cenneti olarak bilinmektedir. Merkezimizde sosyal sorumluluk projelerine öncü olmak istiyoruz. Bu çerçevede elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Daday'ı tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Tüm yerli ve yabancı turistleri Daday'a bekliyoruz." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.