Datça'da bir grup, yapıları hakkında yıkım kararı alınmasına tepki gösterdi - Haber 1Haber 1

Datça'da bir grup, yapıları hakkında yıkım kararı alınmasına tepki gösterdi

Datça'da bir grup, yapıları hakkında yıkım kararı alınmasına tepki gösterdi

25 Nisan 2022 - 18:55

ABONE OL

MUĞLA (AA) – Muğla'nın Datça ilçesinde, belediyenin imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldığı yapıların sahipleri, bunu protesto etti.

Yıkımları protesto için belediye önünde toplanan mahalle muhtarları ile yaklaşık 50 kişilik grup, Belediye Başkanı Gürsel Uçar ile görüşmek istedi.

Önce muhtarlarla görüşen Uçar, daha sonra gruptakileri odasına davet etti.

Başkan Uçar'ın makamına alınan protestocu grup, belediyenin yıkım listesini gizli tuttuğunu ileri sürdü.

Başkan Uçar da kaçak yapıyı savunmanın mümkün olmadığını söyledi.

Yıkımların sezon sonuna kadar durdurulması için gerekli girişimi başlatacağını bildiren Uçar, yıkım listesinin istenmesi üzerine bunu temin edeceği personelin kurumda olmadığını, talebin karşılanamayacağını ifade etti.

Protesto için gelen vatandaşlardan Tülin Ersoy, gazetecilere, yıkım listesini vermek istemeyen belediyenin bahane uydurduğunu öne sürdü.

Yıkım kararı alınan aynı bölgede bir bina yıkılırken başka binanın yıkılmadığını savunan Ersoy, "O yüzden yıkım listesi istedik. Dilekçe yazdım arkadaşlarla imzalayıp belediyeye vereceğiz. Bakalım ne zaman cevap gelecek." dedi.

Belediye önünde bir süre alkışlı protesto gerçekleştiren grup daha sonra dağıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.