Datça'da limana gelen caretta caretta vatandaşlar tarafından takip edildi - Haber 1Haber 1

Datça'da limana gelen caretta caretta vatandaşlar tarafından takip edildi

Datça'da limana gelen caretta caretta vatandaşlar tarafından takip edildi

31 Ocak 2023 - 13:15

ABONE OL

MUĞLA (AA) – Muğla'nın Datça ilçesinde limana gelen ve uzun süre kalan caretta caretta vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Datça limanındaki balıkçılar ve vatandaşlar tarafından takip edilen deniz kaplumbağasının bölgede yüzdüğü anlar, cep telefonu kamerasına da yansıdı.

Limanda restoran sahipleri ve balıkçıların verdiği balık ve ekmekleri yiyen caretta caretta, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Limanda balıkçılık yapan Ali Tunç, AA muhabirine, deniz kaplumbağasını ilk kez 2000'li yıllarda gördüğünü, uzun süre sonra 2017 yılından itibaren tekrar liman çevresinde gezindiğini söyledi.

Kaplumbağayı aralıklarla gördüklerini ve balık artıklarıyla beslediklerini aktaran Tunç, özellikle çocukların, carettayı besleyerek bölgeden gitmesini engellemeye çalıştıklarını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.