"Demir Kadın Neslican" filmi 27 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak - Haber 1Haber 1

“Demir Kadın Neslican” filmi 27 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak

“Demir Kadın Neslican” filmi 27 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak

26 Ocak 2023 - 9:30

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Kanser tedavisi gördüğü sırada yaşama tutunma mücadelesiyle dikkati çeken Neslican Tay'ın hayatını anlatan "Demir Kadın Neslican" filmi, gala gösteriminde izleyiciyle buluştu.

Filmde, kanser teşhisi konmasının ardından Tay'ın zorlu tedavi süreci, bu süreçte yaşadıkları, yaşama tutunma mücadelesi gözler önüne seriliyor.

Paribu Cineverse Kanyon'da gerçekleşen gala öncesi basın mensuplarının karşısına geçen senarist ve oyuncular, filmle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Senarist Nalan Merter Savaş, senaryoyu yazarken Neslican'ı iyi tanımaya ve mümkün olduğunca yaşam hikayesinin aslına sadık kalmaya çalıştığını aktararak, "Çok güçlü bir hikaye. Hakikaten 5 film bile yazılabilirdi. Bunun içinden bir dünya kurmaya çalıştım. Umarım baştan sona Neslican Tay'ı anlatabilmişizdir." dedi.

Filmde Neslican Tay'ı canlandıran Naz Çağla Irmak da uzun süredir bugünü beklediklerini belirterek, "Galiba hepimiz hayatımızın en kıymetli işinde bulunduk. En azından benim özelimde böyle. Çok sahici ve çok özel bir şey izleyeceğinizi düşünüyorum. İyi seyirler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yapımın bir buçuk yıl önce çekildiğini dile getiren Irmak, herkesin heyecanla beklediği bir proje olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Neslican'ın hastalığının "Allah korusun" denilerek anıldığına işaret eden genç oyuncu, şunları söyledi:

"Bunun üstüne eğilip, anlamaya, anlatmaya ve inanmaya çalışmak, bir noktada beni etkiledi tabii ki. Hatta bacağımda ağrılar hissettiğim oldu. İç ferahlığıyla oynamak için ve soru işaretleri kafamda olmaması için doktora gidip, 'Ne olur beni bir ferahlatın. Bir şeyim olmadığını söyleyin.' dediğim oldu ama bence işe yaradı. İyi ki gitmişim. O kaygıyla oynayamazdım çünkü."

Neslican'ın annesini oynayan Deniz Uğur, hayatının rolü olduğunu ve bazı sahnelerin ardından zaman zaman ağladıklarını dile getirerek, "Çekimler boyunca birçok kez ruhani anlar yaşadık." ifadelerini kullandı.

– "Bu film sinemamızı tekrar hareketlendirecek"

Neslican'ın doktorunu canlandıran Yurdaer Okur da Neslican'ın çok enteresan bir örnek olduğunu vurgulayarak, "Yaşama sevinciyle, yaptığı müthiş mücadeleyle binlerce insana örnek olmuş bir kişiden bahsediyoruz. Neslican Tay'ın kişiliği, yaşadıkları ve mücadelesi, filmden daha büyüktür. Film sadece onun yaşadıklarından esinlenerek, çok güzel bir senaryoyla sinemaya aktarılmıştır. Burada görev alan tüm arkadaşlarım işlerini layığıyla yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu İlker Aksum da Türk sinemasında son iki ayın gişe verilerine bakıldığında iyi bir sonuç görülmediğine işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Bergen 4 ya da 5 milyon yaptı. Ondan sonra 6 aydır iyi gişe yapan filmimiz yok. Ben bu filme diyorum ki gişeyi hareketlendirecek. Hareketlendirmeli. Sinemamızın ölmesine izin vermeyeceğiz. 2 bin 600 salonumuz var. 400'ü kepenk kapattı. Dijital ortamlardan mustarip değilim. Ben de dijital ortamda çalışıyorum ama bu film sinemamızı tekrar hareketlendirecek."

Neslican'ın babasını oynayan Mesut Akusta ise her ölümün erken olduğunu ifade ederek, "Biz Neslican'ın babasını oynuyoruz. Allah hiç kimseye göstermesin böyle bir acı. İnanılmaz bir şey. Bu kadar mücadeleci, azimli, yaşama sevinci olan kardeşimiz var önümüzde. Biz de o projenin içindeyiz. Şimdi hep beraber seyredeceğiz. Lütfen bütün seyircilerimiz buna destek versin. Bu tarz rahatsızlık geçiren tüm kardeşlerimize sağlık diliyorum. Allah şifalar versin." dedi.

Kanseri üç kez yenen Neslican Tay, Eylül 2021'de 21 yaşındayken hayatını kaybetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.